Maláčová je v preventivní izolaci kvůli kontaktu s nakaženým

08.10.2020 6:30

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) je zhruba po měsíci opět v preventivní domácí izolaci.

Maláčová je v preventivní izolaci kvůli kontaktu s nakaženým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Přišla do kontaktu s člověkem pozitivním na koronavirus, uvedla na Twitteru. Karanténa jí nařízena nebyla. Maláčová byla v izolaci kvůli kontaktu s člověkem, který se setkal s osobou pozitivní na onemocnění covid-19, také na začátku září.

Maláčová v izolaci

„Přišla jsem do kontaktu s člověkem pozitivním na koronavirus. Nebyla mi nařízena karanténa. Dnes jsem podstoupila test, prozatím zůstávám preventivně v izolaci a pracuji z domova,“ napsala Maláčová. Večer ministryně řekla České televizi (ČT), že výsledek jejího testu byl negativní, ale zůstane v karanténě ještě několik dní a počká na druhý test.

Zhruba před měsícem byli v domácí izolaci také ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) nebo ministr dopravy a průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …