Marek Benda možná přijde o svou významnou funkci v ODS

12.07.2013 7:35

Občanská demokratická strana se musí vyrovnávat s tím, že padl její premiér kvůli kauze Jany Nagyové. Hovoří se také o změnách ve vedení partaje. Mimořádný kongres musí zvolit nového předsedu. Podle serveru Týden.cz by mohlo dojít také k převolení předsedy poslaneckého klubu Marka Bendy.

Marek Benda možná přijde o svou významnou funkci v ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Pozice Bendy totiž v souvislosti s pádem Petra Nečase velmi oslabila. Nečas v prosinci minulého roku Bendu na pozici předsedy klubu podpořil. Nahradil Zbyňka Stanjuru, který se přesunul na Ministerstvo dopravy.

Pokud se bude měnit vedení ODS, Benda se tomu nevyhne

"Dovedu si představit, že pokud se bude probírat převolování vedení ODS, tak se tomu nevyhne ani Marek Benda. Ví se, že byl úzce spjat s Petrem Nečasem a z toho plyne jeho loajalita k němu. Zároveň teď během krize bude předávat stanoviska médiím, a tak by byla namístě diskuze o tom, zda ho ve funkci hlasováním nepotvrdit," myslí si zlínský poslanec Tomáš Úlehla. Benda během vypuknutí kauzy stál za Nečasem až do poslední chvíle, kdy už musel bývalý premiér odstoupit.

Benda serveru Týden.cz nepotvrdil, že by mohl být z postu sesazen. Podle stanov je funkční období předsedy poslaneckého klubu roční. Klub ale může hlasovat a usnést se na čemkoliv.

Benda byl Nečasův člověk

Na Bendu v kuolárech často zaznívá kritika, že není příznivcem žádných velkých debat o jednotlivých postojích k zákonům a záležitostem, které se probírají v rámci klubu poslanců. "Všeobecně se ví, že Benda byl Nečasův člověk, takže je možné, že taková diskuze nastane," řekl serveru Týden.cz předseda rozpočtového výboru Pavel Suchánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…