Martin Fendrych o Gottovi a Chramostové: Superštváč Ovčáček

07.10.2019 18:58

Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych napsal pár řádek k úmrtí slavného zpěváka Karla Gotta a slavné herečky a disidentky Vlasty Chramostové. Prezident Miloš Zeman i předseda vlády Babiš se vyjádřili k úmrtí obou umělců. Fendrych je přesvědčen, že Gott ani Chramostová pozornost Zemana a Babiše nepotřebují.

Martin Fendrych o Gottovi a Chramostové: Superštváč Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Gott

Když zemřela Vlasta Chramostová, předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský prohlásil, že by si Vlasta Chramostová zasloužila pohřeb se státními poctami. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se ozval brzy po Rychetském a konstatoval, že se za předsedu soudu stydí.

Převelice se stydím za předsedu Ústavního soudu! Svým prohlášením jenom vyvolává další vášně. To si dr. Rychetský opravdu neuvědomuje, že proti sobě posmrtně staví dvě velké osobnosti, a rozděluje tak národ?“ zeptal se na sociální síti Facebook.

„Pavel Rychetský že rozděluje národ? A píše to mluvčí Miloše Zemana, superštváč? Už toto je absurdní. Ovčáček coby @PREZIDENTmluvci, jménem hlavy státu, na síti sám vytváří problém,“ poznamenal k tomu Fendrych, který zároveň zdůraznil, že o Karlu Gottovi, na kterého Ovčáček snad naráží, Rychetský nenapsal ani slovo. Jen podotkl, že k lidem, jako je Vlasta Chramostová, by se stát měl zachovat s úctou.

Fendrych poznamenal, že Rychetský podepsal Chartu 77, stejně jako Chramostová, a znal ji, takže o její statečnosti i o jejím selhání v podobě spolupráce s komunistickou Státní bezpečností něco ví. Po podpisu Charty nemohla mnoho let hrát. Naproti tomu Gott podepsal Antichartu, čímž otevřeně podpořil komunistickou normalizaci.

Bývalý komunista Babiš o práci kvůli odporu proti režimu nepřišel. Do komunistické strany vstoupil dobrovolně, cestoval do zahraničí a také spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností. Jen to na rozdíl od Chramostové, která se za spolupráci hluboce styděla, vytrvale popírá. Proto Chramostová, ale ani Gott nepotřebují, aby se k jejich odchodu vyjadřoval právě Babiš nebo prezident Zeman, kterého Fendrych označii za „putinovce“

„Karel Gott má mít pohřeb se státními poctami. Klidně mu mohli udělat i ten státní funus, i když ho nepotřebuje. Vlasta Chramostová si však dnešní státní pocty ‚nezaslouží‘, s výše vyjmenovanými reprezentanty státu neměla nic společného, stála na straně osobního úsilí o svobodu, které šlo proti jejímu blahu i konzumu. Tihle lidé žili pravý opak. Chramostovou mají uctít osobnosti jako Rychetský, Ruml a stovky dalších, lidé, kteří zlu vzdorovali a dělají to dál. To pro ni bude skutečná pocta. Pak bude uctěna,“ uzavřel svůj komentář Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…