Masakr v Paříži: Takto se vyjádřili David Cameron, Marine Le Penová, Geert Wilders a Nigel Farage

07.01.2015 15:31

Z celého světa přicházejí reakce na teroristický čin spáchaný v redakci francouzského satirického týdeníku Charlie Hebdo, při kterém zahynulo dvanáct osob. Většina z nich v prvních chvílích reaguje zejména na Twitteru.

Masakr v Paříži: Takto se vyjádřili David Cameron, Marine Le Penová, Geert Wilders a Nigel Farage
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letnou za ministerstvo vnitra svolali muslimové modlitbu (arabsky salát). Protestovali tak proti zásahu policie minulý pátek

Mezi prvními se k masakru vyjádřila vůdkyně Národní fronty Marine Le Penová, která ve svém prohlášení vyjádřila „zděšení nad ohavným útokem v centru Paříže“. Vedle toho rovněž vyjádřila smutek nad zemřelými a rodinám pozůstalých adresovala hlubokou soustrast. Le Penová celou záležitost okomentovala i pro německou televizi RTL, kde zmínila, že dnešek by se měl nést ve znamení soucitu. „Čas na politiku bude až v dalších dnech,“ prohlásila Le Penová.

Na Twitteru zareagoval i britský ministerský předseda David Cameron, který označil pařížský masakr doslova za odporný. Rovněž zmínil, že Velká Británie stojí v boji proti terorismu a ochraně svobody slova médií po boku Francouzů. Na Twitteru se vyjádřil i šéf britské politické strany UKIP Nigel Farage, který často vystupuje proti multikulturalismu. Ten zmínil, že je velmi šokován a zarmoucen z toho, co se stalo v ulicích Paříže.

Holandský politik Wilders, jenž dlouhodobě vystupuje proti islamizaci Evropy, se na Twitteru nechal slyšet, že požádal v souvislosti s událostmi v Paříži o schůzku s premiérem země Markem Ruttem. „Kdy si konečně Rutte a další západní vůdci uvědomí, že je to válka?“ táže se na Twitteru Wilders v dalším svém komentáři. Samotný Wilders je nucen pro svůj vyhraněný postoj vůči islámu žít pod neustálou policejní ochranou. Jiný holandský politik a kritik islamizace, Pim Fortuyn, byl kvůli svým postojům zavražděn v roce 2002. O dva roky později byl muslimem marockého původu zavražděn i holandský režisér a publicista Theo van Gogh.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…