Máslo skoro zdarma. I v ČR. Jenže toto přišlo z Polska

29.03.2023 14:11 | Ze sítí

Dříve bývalo v krabicích kvůli odcizení. Nyní cena másla klesá, v Evropě je totiž přebytek mléka. V Česku až pod třicet korun za 250 gramů. Ale cena této potraviny a ingredience na pečení je stále nižší v Polsku. Kde je možné v akci sehnat 200 gramů másla v přepočtu i pod 20 Kč. Oproti cenám z předešlých měsíců skoro zdarma. I pár pochval se pro polské máslo našlo.

Máslo skoro zdarma. I v ČR. Jenže toto přišlo z Polska
Foto: Repro Facebook
Popisek: Polské ceny másla

Dle nedávné reportáže CNN Prima News se dá v ČR máslo sehnat pod třicet korun, tedy o polovinu levněji než minulý rok na podzim. A dolů mají zamířit i ceny jiných mléčných produktů. Může za to přebytek mléka na evropském trhu, který způsobuje pád výkupních cen. Přebytek panuje i u másla, takže v akci je pak máslo za 33,90 nebo 29,90 nebo dokonce 28,90.

Máslo v akci v Česku

Jenže i tato nízká cena je větší než ta, kterou má polský supermarket Biedronka, který podle letáku máslo prodává za 3,89 polských zlotých. Což je v přepočtu méně než 20 korun. Akce má samozřejmě svá úskalí. Cena je pro ty, kdo nakoupí dvě másla a více, přičemž denní limit je 6 másel a pro nákup musí mít zákazník aplikaci Moje Biedronka. A také máslo váží 200 gramů, přičemž obvyklá váha v Česku je 250 gramů. V přepočtu by ale stále stálo pod 25 korun.

Máslo v akci v Polsku

Cena neunikla těm, kdo na nákupy do Polska jezdí pravidelně. Na cenu upozornila např. Petra Novotná.

„Proti polskému máslu se to české nerovná ani z poloviny...“ doporučoval tento produkt Miroslav Hudec. „Ano, můžeš vzít 6 kusů na jeden nákup. U nás je třeba i levnější, ale s máslem to nemá nic společného. Tohle je opravdu máslo,“ vychvaloval polský mléčný výrobek Pavel Modřanský.

Ovšem dle letáků polského Lidlu není cena ojedinělá. Za necelých dvacet korun za 200 gramů se dá pořídit i máslo Oselka.

Josef Portík ovšem vzhledem k tomu, že máslo je menší, velký rozdíl v ceně nevidí. Podobné obavy má i Anna Beranová.

Pryč jsou tak doby, kdy bylo máslo v krabicích proti odcizení. Tehdy stálo okolo sedmdesáti korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pozdvižení na síti. VIDEO: Muslimové slaví volební úspěchy v britských volbách

16:24 Pozdvižení na síti. VIDEO: Muslimové slaví volební úspěchy v britských volbách

Ve Velké Británii proběhly ve čtvrtek komunální volby. Voleno bylo přes 2500 místních zastupitelů a …