Máte prázdno v hlavě? Naštvaný Zelenskyj přidal

22.03.2022 7:02 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident a velitel ozbrojených sil Ukrajiny, opět promluvil k ukrajinskému lidu. Ruský prezident Vladimir Putin obhajoval svůj záměr rozpoutat válku proti Ukrajině potřebou denacifikovat tuto zemi. Zelenskyj popsal, co údajná ruská denacifikace znamená v praxi. Zeptal se, jestli ruští vojáci mají prázdno i ve svých hlavách, když už je jasné, že mají prázdnotu ve svých srdcích i duších. Ruští vojáci už podle Zelenského ztratili to, co dělá člověka člověkem.

Máte prázdno v hlavě? Naštvaný Zelenskyj přidal
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil k národu.

„Svobodný národe svobodné Ukrajiny!“ začal jako každý den Zelenskyj svůj projev, ve kterém shrnul 26. den vzdoru ruským okupantům. „Po osmi letech bojů na východě naší země se nepřítel pokusil pohnout dál. Pokouší se kdekoli prorazit, pokouší se kdekoli projít po našich cestách, kdekoli usiluje o překročení řeky. A ukrajinská armáda těmto pokusům úspěšně vzdoruje,“ pokračoval ukrajinský prezident.

Konstatoval, že bylo sestřeleno další nepřátelské letadlo nedaleko Charkova.

„Naše jednotky už sestřelily tolik ruských letadel a helikoptér, že si jeden říká, kam dali ruští piloti rozum? Mají v hlavě prázdno? Neříkám to náhodou, vždyť oni už mají vyprázdněná srdce i duše. Ztratili všechno, co dělá člověka člověkem,“ zaznělo od Zelenského.

Aby ukázal, proč to říká, prozradil, že Rusové v Charkově zabili muže - Boryse Romanchenka, který zažil a přežil hrůzu nacistického koncentračního tábora. A teď ho zabili ruští vojáci.

„Bylo mu 96 let. Jen pomyslete na to, co všechno musel zažít!“ zdůraznil Zelenskyj.

Tento muž prý přežil Buchenwald, Penemünde i Bergen-Belsen. A teď ho zabili Rusové. „S každým dnem bojů je stále jasnější, co je to ta jejich ‚denacifikace‘,“ zmínil Zelenskyj záminku ruského prezidenta Vladimira Putina k rozpoutání války proti Ukrajině.

Když Putin 24. února oznamoval, že nařídil spustit invazi na Ukrajinu, u které však důsledně nepoužívá slovo válka, nýbrž jen „speciální operace“, mluvil o nutnosti Ukrajinu demilitarizovat a denacifikovat. Zelenskyj naznačil, že v praxi denacifikace není ničím jiným než vražděním lidí. I těch, kteří ještě pamatují řádění nacistů.

Současně prý v okupovaném Chersonu stříleli ruští okupanti do skupiny Ukrajinců, kteří v ulicích jen pokojně chtěli vyjádřit to, co si myslí o ruských agresorech. „Šli demonstrovat za svoji svobodu. Za naší svobodu. Ale ruští vojáci vůbec nevědí, co je to svoboda,“ prohlásil Zelenskyj.

Rusové na Ukrajinu nepřinášejí svobodu, ale utrpení. V Záporoží podle Zelenského ruští vojáci zranili další čtyři děti, které musely být hospitalizovány. Dvě z nich jsou prý ve velmi vážném stavu.

Poté Zelenskyj poděkoval všem lidem, kteří svým krajanům pomáhají dostat se z těžce zkoušených měst, jako je Charkov nebo Mariupol, přes tzv. humanitární koridory do bezpečnějších oblastí.

A nakonec ujistil všechny své spoluobčany, že na nadcházejícím jednání EU i NATO jasně zazní hlas Ukrajiny, protože západní lídři, s nimiž Zelenskyj v posledních téměř čtyř týdnech hovořil, prý vědí, jaká je situace. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…