Média ze mě dělají blbce, rozčílil se "dovolenkář" Komárek. Přitom by můj hlas nic neovlivnil

10.12.2013 19:45

Poslanec Martin Komárek (ANO), jenž bývá kritizován za to, že v čase debat o státním rozpočtu vyrazil na zahraniční dovolenou, v rozhovoru pro server Týden.cz tvrdí, že neudělal žádnou chybu. On jako jeden z dvou set poslanců nemohl hlasování o rozpočtu zásadně ovlivnit. Domnělou kauzu vytvořila média.

Média ze mě dělají blbce, rozčílil se "dovolenkář" Komárek. Přitom by můj hlas nic neovlivnil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Komárek prohlašuje, že se na podpoře rozpočtu dohodla rodící se koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Svou podporu rozpočtu vyjádřili i komunisté, takže Komárkova přítomnost při hlasování o rozpočtu při prvním čtení nebyla nezbytná.

Nepočítal s tím, že se bude projednávat rozpočet

„Nic jsem neprovedl, řádně jsem se omluvil, měl jsem souhlas předsedy poslaneckého klubu a omluvil jsem se i předsedovi sněmovny. Ale viděl jsem, že to vzbudilo negativní ohlas, hlavně u některých sdělovacích prostředků. I když to byla dovolená, za kterou jsem předem zaplatil docela dost peněz v době, kdy jsem nevěděl, že se bude hlasovat o státním rozpočtu, tak příště bych ty peníze radši vyhodil, aby ze mě novináři nedělali blba,“ prohlašuje.

Následně poukazuje na to, že pouhé sezení samo o sobě neznamená ono makání, které voličům sliboval v předvolební kampani. Jako příklad dává exposlance Ratha, který seděl, takže nemohl moc makat. Poslanci se omlouvají z různých důvodů. Někdy ve sněmovně nejsou třeba kvůli tomu, že pracují v kraji. Skutečná práce spočívá v zajištění lepšího výběru daní, zastavení lichvářů a podobně.

Komárek prý v době, kdy si kupoval dovolenou, nepočítal s tím, že se bude ke konci roku projednávat rozpočet. I z tohoto hlediska je přesvědčen, že se žádné chyby nedopustil, ale vzhledem k mediální pozornosti, kterou vzbudil, bude dbát o to, aby v ní příště byl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…