Merkelová promluví večer k národu. Už se ví, co řekne

31.12.2016 14:35

Pro Německo je největší zkouškou islamistický terorismus. Tvrdí to německá kancléřka Angela Merkelová. Její novoroční projev, který kancléřka přednese dnes večer, zveřejnil v předstihu její úřad.

Merkelová promluví večer k národu. Už se ví, co řekne
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Merkelová mimo jiné také uvedla to, že její země dělá vše pro to, aby zajistila bezpečnost svých občanů. „Je obzvlášť trpké a odporné, když teroristické útoky páchají lidé, kteří v naší zemi údajně hledají ochranu,“ řekla Merkelová, jež ve svých slovech nenachází pochopení pro ty, kteří šíří nenávist. Odpovědí na nenávistí naplněný svět terorismu jsou podle Merkelové demokracie, právní stát a společné hodnoty. 

Kancléřka rovněž zmínila čtyři města -– Würzburg, kde pachatel poranil lidi ve vlaku; Ansbach, kde se odpálil Syřan před vstupem na hudební festival; Berlín, kde terorista vjel s kamionem na vánoční trhy; ale i syrské Aleppo, odkud do Německa přišla řada uprchlíků.

„Evropa je pomalá. Je těžkopádná,“ zmínila také Merkelová. Zároveň však vyvrátila, že by šťastnou budoucnost měli Němci hledat v národní sólové akci. 

Rok 2017 je v Německu rokem volebním – na podzim se uskuteční volby do Spolkového sněmu, v nichž chce Merkelová obhájit svůj mandát. „Budu se zasazovat o politický boj, v rámci kterého se budeme o mnoha věcech vášnivě přít, ale vždy jako demokraté, kteří nezapomínají, že je ctí sloužit naší demokracii a tím pádem lidem,“ uvedla Merkelová závěrem.

 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…