Město Vsetín podpoří obnovu pěti historických domů

21.10.2020 12:05

Město Vsetín podpoří opravy historických budov ve vlastnictví soukromých osob a společností. Na svém posledním zasedání o tom rozhodli zastupitelé města, kteří schválili konkrétní žádosti o dotace. Celkem se o peníze a podporu ucházelo šest žadatelů, na dotaci již dosáhlo nakonec pět. Informovala o tom Regionální televize.

Město Vsetín podpoří obnovu pěti historických domů
Foto: repro youtube
Popisek: Rekonstruovaná budova ve Vsetíně

„Cílem je podpořit opravu historických a památkových budov v centru města, aby centrum vypadalo lépe,“ uvedla tisková mluvčí Vsetína Jana Raszková v reportáži.

Z rozpočtu města bylo na tuto pobídku alokováno 400 tisíc korun, ten ale zastupitelé nakonec ještě navýšili. „Přidali částku 130 tisíc krun z programu, který nebyl vyčerpán pro podnikatele, kteří byli postiženi koronavirem,“ upřesnila  mluvčí. Díky finanční pobídce města tak bude například opravena fasáda na historických budovách či budou vyměněny okna v přízemí hotelu Pančava.


Částka, kterou radnice na projekt vyčlenila, je nejvyšší za poslední roky. „V roce 2019 bylo z programu vyčerpáno 118 tisíc korun a v roce 2018 360 tisíc korun. Takže letos jde o rekordní zájem,“ dodala závěrem Raszková.

Cílem programu pro obnovu staveb je podpořit údržbu jak nemovitých kulturních památek a staveb na území jejich ochranných pásem, tak staveb bez památkové ochrany, které jsou součástí zástavby města a dotváří a doplňují původní historickou zástavbu a prezentují se ve veřejném prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …