Město předvede nové techniky odstraňování graffiti

05.08.2019 6:05

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) dnes společně s Miloslavem Černým předvedou nové techniky odstraňování graffiti. Černý minulý víkend odstranil graffiti z Karlova mostu, který tam vytvořili němečtí turisté. Černý se v sobotu přiznal k tomu, že byl v roce 2000 odsouzen za dvojnásobnou vraždu. Hřib chce Černého za odstranění obrazce z mostu odměnit.

Město předvede nové techniky odstraňování graffiti
Foto: pixabay.com
Popisek: graffiti, ilustrační foto

Představitelé města společně s podnikatelem předvedou testování nových technik čištění graffiti na objektu limnigrafu na Dvořákově nábřeží. Z Karlova mostu Černý odstranil graffiti pomocí vysokotlakové vapky a horké vody. "Chtěl jsem ukázat, že postupy, které jsou zavedené v památkové péči při odstraňování graffiti, jsou příliš dlouhé," řekl Černý.

Nápis nasprejovali na pilíř mostu dva Němci v polovině července. Restaurátoři začali graffiti odstraňovat minulou sobotu. Metodu čištění museli předtím schválit památkáři z magistrátu i Národního památkového ústavu. Technická správa komunikací (TSK) poté podepsala s restaurátorem smlouvu na 40.000 korun. Práce měla být hotova do 15. srpna. V noci na neděli 28. července nápis neočekávaně zmizel. Po několika dnech se k jeho odstranění přihlásil Černý.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…