Mezi Romy jsou dobří i špatní, jako v Parlamentu, říká starosta

23.08.2011 17:50

Starosta Rumburku nechce generalizovat. Proto se podle něj nedá říct, že všichni Romové na Šluknovsku jsou špatní. Přesto je starostou v obci, kde došlo k posledním konfliktům v tomto kraji.

Mezi Romy jsou dobří i špatní, jako v Parlamentu, říká starosta

„Můžete mít dojem, že se často soustředíme jen na Romy," podotkl v Radiožurnálu senátor a starosta Rumburku Jaroslav Sykáček, který před nedávnem napsal „o pomoc" ministru vnitra Janovi Kubicemu. „Jsou zde ale lidé dobří i špatní," snaží se vyhnout generalizování. Přirovnává situaci k Parlamentu, kde jsou podle Sykáčka také lidé různí.

Podle něj jsou problémy spíše s nově příchozími, kterým říká nepřizpůsobiví. Starousedlíci prý problémy nedělají už jen proto, že je každý zná. Sykáček vítá například veřejně prospěšné práce. Podle něj zde lidé pracují a pak nemají vlastně ani čas páchat trestnou činnost.

Související: Bezpečnost na Šluknovsku by měl řešit Kubice, píše senátor

Jako řešení situace na Šluknovsku vidí Sykáček více peněz a více policistů. Když budou mít obce přidáno, budou moci tvořit nová pracovní místa. Zároveň se prý zděsil, když zjistil, že by se v jeho okrese mělo ubýt 66 policistů. „Policistů potřebujeme více," zdůrazňuje Sykáček. Také by uvítal registr přestupků, podle kterého by se mohlo rozhodovat, kdo je nepřizpůsobivý.

SLEDUJEME téma Romové 

Sykáček vítá zásah ministra Kubiceho. Podle něj za to může jak dopis, který psal, tak zároveň média a bohužel i další incident. Starosta uvažuje, že by případně zakázal různé demonstrace a pochody. „Já osobně si nechci představovat, co by se stalo, kdyby se umírnění setkali s radikály," hrozil se Sykáček. Policisté prý budou každopádně připraveni.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…