Michal Hašek odsoudil centrum Klinika, o kterém koluje i tento kreslený VTIP

03.03.2016 9:01

Po ministru financí Andreji Babišovi (ANO) se k dění kolem Kliniky na pražském Žižkově vyjádřil také jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Na síti navíc začal kolovat o Klinice kreslený vtip.

Michal Hašek odsoudil centrum Klinika, o kterém koluje i tento kreslený VTIP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solidární pochod za zachování centra Klinika, kterému Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítl prodloužit smlouvu

Hašek se ptá, zda je Česká republika vůbec právním státem, kde platí zákon pro všechny stejně. „Nebo tu s podporou veřejnoprávních médií budeme on-line sledovat, jak není důležité právo a podepsaná smlouva jako dvoustranný svobodný projev vůle, ale že jde o ‚dobrou věc‘?“ ptá se hejtman.

Státní instituce by neměly být podělané

Poukázal na to, že nájemci, tedy současní uživatelé Kliniky, si museli být vědomi, že mají smlouvu na dobu určitou. „Státní instituce by neměly být teď podělané z toho, že se občas kolem Kliniky potulují tu někteří ministři, tu senátoři, tu Matějové pražští i brněnští,“ vyzval.

Na dokreslení absurdity dění kolem Kliniky pak uvedl jeden příklad: „Zkuste si pronajmout nějaký prostor na dobu určitou, čiňte v něm dobro a před koncem užívací doby sdělte pronajímateli (nejlépe státu), že na něj kašlete a zůstáváte dál, uspořádejte vatru přátelství a happening, pozvěte ČT24 a kámoše z politiky (nemáte-li, potom starostu, hejtmana, poslance, senátora z vašeho volebního obvodu, pokud z něj pochází i nějaký ministr, neváhejte!) ... Chápete tu absurditu???“ dodal Hašek.

K dění na Klinice se vyjádřil také ministr financí Andrej Babiš, a to na svém twitterovém účtu. A podobně jako Hašek i on k celé věci zastává jednoznačný názor: „Jednal jsem se starostkou Prahy 3, ukázala mi stížnosti občanů na Kliniku. Budova ve špatném stavu - aktivisté musí objekt opustit. Podle zákona,“ napsal Babiš na sociální síti.

Po internetu začal kolovat kreslený vtip, kde postava mající na krku logo pacifistů drží transparent s nápisem „Potřebujeme Kliniku“. U aktivisty stojí sanitka a vedle ní je postava s fonendoskopem na krku, zřejmě tedy lékař, který aktivistovi říká: „Samozřejmě, že potřebujete kliniku.“

Celý text příspěvku Michala Haška na jeho facebookovém profilu:

Je Česká republika právní stát a platí zákon pro všechny stejně nebo tu s podporou veřejnoprávních médií budeme on-line sledovat,jak není důležité právo a podepsáná smlouva jako dvoustranný svobodný projev vůle,ale že jde o "dobrou věc"? ... Nájemci(uživatelé) Kliniky si museli být vědomi,že mají smlouvu na dobu určitou... Státní instituce by neměly být teď podělané z toho,že se občas kolem kliniky potulují tu někteří ministři,tu senátoři, tu Matějové pražští i brněnští. Zkuste si pronajmout nějaký prostor na dobu určitou,čiňte v něm dobro a před koncem užívací doby sdělte pronajimateli(nejlépe statu), že na něj kašlete a zůstaváte dál,uspořádejte vatru přátelství a happening,pozvěte ČT24 a kámoše z politiky(nemáte-li,potom starostu,hejtmana,poslance,senatora z Vašeho volebního obvodu,pokud z nej pochází i nějaký ministr,neváhejte!) ... Chápete tu absurditu???

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…