Migrace: Madeleine Albrightová se zlobí

20.06.2018 14:40

Bývalá ministryně zahraničních věcí, Madeleine Albrightová, v úterý tvrdě kritizovala Donalda Trumpa za jeho přístup k nelegálním migrantům a za výrazivo, které proti nim používá. Své vyjádření dala serveru thehill.com.

Migrace: Madeleine Albrightová se zlobí
Foto: US DAY.com
Popisek: Madeleine Albrightová

„Aby bylo jasno, imigranti, legální nebo ne, jsou jenom lidé, kteří chtějí zlepšit svůj život,“ komentovala na twitteru Albrightová situaci. „Kdo se o nich vyjadřuje jako o hmyzu nebo zvířatech, ten šíří nenávist,“ dodala. Co se děje na hranicích USA a Mexika považuje za smutné, špatné a neamerické.

Anketa

Která skupina obyvatel potřebuje od státu okamžitou pomoc?

57%
3%
hlasovalo: 12540 lidí

V sobotu totiž Donald Trump zaútočil na demokratickou političku Nancy Pelosiovou, protože podle něj chrání salvadorský gang MS-13, který operuje v USA a v Kanadě. „Členové gangu MS-13 jsou, slyšeli jste mě dobře, zvířata. A přitom je Nancy Pelosi a demokraté z Washingtonu dál brání a chtějí otevřené hranice,“ řečnil Trump.

Svůj proslov pak doplnil na twitteru. „Demokrati jsou ten problém. O zločince se nestarají a a chtějí imigranty, ať jsou jak chtějí špatní,“ napsal na svůj účet. Pak doplnil: „Jejich politika je tak mizerná, že každý migrant je pro ně potenciální hlas.“

Albrightová už dlouho Trumpa kritizuje. Podle ní je nejméně demokratickým prezidentem, kterého kdy USA měly. Jeho imigrační politika je prý ohavná a neamerická. S tímto názorem není v USA bezpochyby sama, Trumpa za jeho tvrdý přístup k migrantům kritizuje kdekdo. Demokraté i někteří republikáni si stěžují, že oddělit děti od rodičů je nehumánní.

Donald Trump a jeho administrativa však trvají na tom, že pouze dodržují zákon. Vrchní státní zástupce Jeff Sessions tvrdí, že větší počet separací odradí migranty od překračování hranic.

Madeleine Albrightová sloužila jako ministryně zahraničí USA v letech 1997 až 2001 za vlády Billa Clintona. Má české kořeny a sehrála významnou úlohu v rozšiřování NATO o země bývalého východního bloku.  V letech 1998-2000 měla klíčovou roli při řešení kosovské otázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …