Milenecký poměr Dagmar Havlové ještě za Václavova života? Spor s vydavatelstvím jede dále

10.02.2020 19:00

Nakladatelství Bauer Media se odvolalo proti rozhodnutí Vrchního soudu v Praze, podle kterého má vyplatit Dagmar Havlové odškodné 4 miliony korun. Odškodnění se Havlová domáhá za článek v časopisu Pestrý svět, který bývalou první dámu nařkl, že měla milenecký poměr už v době, kdy umíral prezident Václav Havel.

Milenecký poměr Dagmar Havlové ještě za Václavova života? Spor s vydavatelstvím jede dále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dagmar Havlová

Celá kauza tak nejspíše poputuje do Brna k Nejvyššímu soudu a protáhne se již na 8 let. Pražský vrchní soud Havlové přiznal nárok na omluvu a odškodnění 4 miliony korun za článek z roku 2012 nazvaný „Skandální zvěsti o Dáše Havlové. Šokující nařčení – Tajné rande v lázních“.

Podle článku se Havlová dva dny před smrtí manžela Václava ubytovala v hotelu ve Františkových Lázních společně s milencem Františkem Loukotou. Oba tvrzení časopisu Pestrý svět odmítli, podle Loukoty byla „skandální“ fotografie páru pořízena na natáčení seriálu Sanitka 2, kde pracoval jako asistent režie.

Havlová se od roku 2012 domáhala omluvy a původně za poškození pověsti a osobní cti požadovala odškodnění 5 milionů korun. Pražský městský soud ji nejprve uznal odškodné 1,2 milionu korun, načež vrchní soud v Praze částku zvýšil na 4 miliony korun, jak informuje server Lidovky.cz.

Časopis Pestrý svět nyní spadá pod mediální skupinu Mafra, patřící do holdingu Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO). Žaloba ale míří na původního majitele, společnost Bauer Media.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…