Miliardáře Babiše si všimli až v Číně, píše server

02.03.2014 18:15

Průměrnému miliardáři je 64 let. Vyplývá to z údajů žebříčku miliardářů, který byl zveřejněn v Číně. Mezi jmény nejbohatších lidí světa najdeme i tři Čechy, z toho dokonce jednoho člena vlády. Ministr financí a majitel společnosti Agrofert Andrej Babiš se usadil na 848. místě s odhadem majetku ve výši 2,2 miliardy dolarů.

Miliardáře Babiše si všimli až v Číně, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš vystřídal ve funkci ministra financí Jana Fischera

Reflex.cz informuje o tom, že miliardář Petr Kellner možná již brzy pronikne mezi sto nejbohatších lidí na světě. Podle čínského žebříčku miliardářů The Hurun Report mu v současnosti patří 105. příčka s odhadovaným majetkem téměř 11 miliard dolarů. Jako druhý Čech se umístil Andrej Babiš.

„Andrej Babiš, vicepremiér, ministr financí a šéf Agrofertu, skončil na 848. místě s odhadem majetku ve výši 2,2 miliardy dolarů,“ píše server. Třetím Čechem v žebříčku je Karel Komárek, člen investiční skupiny KKCG, jenž vlastní asi 1,1 miliardy dolarů, tedy přibližně polovinu proti ministru Babišovi. Komárek skončil na 1632. místě.

Nejbohatším člověkem na planetě zůstává Bill Gates s majetkem 68 miliard dolarů. Druhý se umístil Warren Buffett se 64 miliardami. Odborníci však také upozorňují na to, že miliardářů je možná na planetě mnohem víc, jen svůj majetek nepřiznávají. Nelze vyloučit ani možnost, že do tohoto poměrně exkluzivního klubu patří i Viktor Janukovyč. Muž, který prchl z Ukrajiny, dnes pobývá v Rusku a stále se považuje za prezidenta země, kde každou hodinou narůstá napětí a hrozí vojenský střet mezi Ukrajinou a Ruskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…