Miloš Zeman prý pořádně rozčílil kardinála Duku

11.07.2012 13:35

Bývalý premiér a současný kandidát na prezidenta Miloš Zeman požádal představitele katolické církve, aby uspořádali všeobecné referendum k církevním restitucím. Tím vzbudil na koncertu Dnů lidí dobré vůle 2012, který se konal na Velehradě, velkou nelibost. Tvrdí to Britské listy na svém serveru s tím, že ostatní média jeho výroky zamlčela.

Miloš Zeman prý pořádně rozčílil kardinála Duku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman v rozhovoru

Koncert, na kterém si Zeman rýpl do katolické církve, se konal 4. července a byli mu přítomni mimojiné kardinál Dominik Duka a arcibiskup Jan Graubner, které měl podle autora článku expremiér a prezidentský kandidát doslova rozčílit.

Ve středu poslanci zahájili další projednávání zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi. 

Proti zákonu vystupují zejména sociální demokraté, komunisté a Věci veřejné. Koalice ODS, TOP 09 a platformy Karolíny Peake ale nejspíš zákon prosadí. Jedná se o vrácení majetku v hodnotě 75 miliard a vyplácení náhrady 59 miliard korun po dobu 30 let.

O restitucích by měli rozhodnout občané

O církevních restitucích mluvil Zeman už v květnu před studenty Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Tehdy také prohlásil, že by o vrácení majetku církvím měli rozhodnout všichni občané a ne jen parlament.

Zeman bude kandidovat na prezidenta v přímé volbě. Podle posledního průzkumu agentury Median by se nyní dostal do druhého kola se 17 procenty hlasů hned za Janem Fischerem, který by získal 32 procent.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…