Miloš Zeman se setká s kandidátkou na ministryni školství

11.06.2015 6:49

Prezident Miloš Zeman se dnes v 11:00 setká s kandidátkou na ministryni školství Kateřinou Valachovou (nestr.). Chce s ní probrat její představy o vedení ministerstva i o tom, jak hodlá navázat na práci svého předchůdce Marcela Chládka (ČSSD). Prezident se s kandidáty na ministerská křesla před jejich jmenováním setkává pravidelně.

Miloš Zeman se setká s kandidátkou na ministryni školství
Foto: ČT
Popisek: Kateřina Valachová

Mluvčí Valachové Jarmila Balážová ve středu uvedla, že kandidátka na ministryni školství považuje schůzku s prezidentem za možnost zásadní a oboustranné výměny názorů na to, jak by mělo české školství fungovat. Valachová předpokládá, že se prezident bude o některé oblasti zajímat podrobněji. Vedle učňovského školství by to mohla být například také otázka a míra takzvané inkluze v českém vzdělávacím systému.

Valachová by do čela resortu školství měla nastoupit z pozice náměstkyně ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera (ČSSD). Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ji na ministryni školství navrhl v pátek, kdy prezident zároveň odvolal z ministerské funkce Marcela Chládka (ČSSD).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…