Miloši, tak ty si na mě nepamatuješ? Zapřený David Rath připomíná prezidentu Zemanovi, co všechno spolu zažili

29.01.2017 10:41

Bývalý poslanec a středočeský hejtman David Rath napsal prostřednictvím svého blogu na serveru Aktuálně.cz dopis prezidentu Miloši Zemanovi. Reaguje tak na jeho slova, v nichž hlava státu popřela, že by byla kdy Rathovým kamarádem. Rath se v této souvislosti obává o prezidentovo zdraví.

Miloši, tak ty si na mě nepamatuješ? Zapřený David Rath připomíná prezidentu Zemanovi, co všechno spolu zažili
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Dovoluji si Tě oslovit i milý Miloši, protože jsi mi před lety u sebe doma v Novém Veselí nabídl tykání a od té doby si tykáme. Z médií jsem se sice dozvěděl, že si na naše setkání nepamatuješ, ale beru novinářské zprávy s rezervou,“ poznamenal úvodem Rath. 

Vyjádřil se také k Zemanovým slovům ohledně jeho úplatkářské kauzy, kdy prezident v minulých dnech hovořil o jisté Rathově vině při chycení s krabicí plnou peněz. „Pokud by sis něco takového skutečně myslel, pak mě to mrzí, protože jsi podlehl tomu, co celý život kritizuješ. Podlehl bys totiž mediální kampani a šířeným dezinformacím,“ zareagoval Rath a nabídl prezidentovi schůzku, aby jeho obhájci mohli předložit důkazy o tom, jak se věci odehrály. 

„Uslyšíš fakta a uvidíš důkazy, o které se opíráme. Dozvíš se i hodně o praktikách části represivních složek a jejich nezákonných postupech. Jde o významné a velice alarmující informace, zvláště pro prezidenta republiky. Stojí za to si na schůzku udělat čas, zvlášť pokud chceš o případu veřejně hovořit. Jinak by ses mohl dopouštět pouze jednostranného hodnocení a šíření dezinformací a nepravd,“ poznamenal Rath. 
 
Původní text ZDE.
 
Zároveň dodal, že se mu nechce věřit, že si Zeman na schůzky s ním nepamatuje. A následně vzpomíná na soukromé schůzky, kdy jej mimo jiné pohostil i studenou jitrnicí. „Vysvětloval jsi mi, že becherovku už nepiješ, protože máš cukrovku, a naléval jsi nám, tuším, borovičku nebo slivovici. Pak jsme tě ve stejné sestavě navštívili ještě několikrát. Vždy šlo o moc příjemnou akci, jsi velice zábavný společník,“ vyprávěl Rath o setkávání se Zemanem v Novém Veselí.

„Podpořil jsi moji volební kampaň do sněmovny a moc pěkně jsi o mně hovořil na společném vystoupení v Praze na Křižíkově fontáně. Po volbách jsem Tě na oplátku pozval na večeři do restaurace U Lípy na Plzeňské ulici. Chtěl jsi, abych zajistil vinnou klobásu s domácí bramborovou kaší. Toto jídlo restaurace U Lípy běžně nemá, a proto jsem volal panu majiteli, aby ji sehnal a připravil. Večeře byla velice povedená, bohužel jeden z našich kolegů nevydržel tempo v pití a usnul tak, že jsme ho museli odnést do auta, které Tě odváželo domů,“ vyprávěl také Rath. A vzpomněl si, kdy jej Zeman zařadil na seznam nepřátel – poté, co se v jednom ze sporů postavil za předsedu Jiřího Paroubka. 

„Mohl bych pokračovat v dalších příhodách a popisování detailů, ale myslím si, že to nemá smysl. Určitě si naše setkání také vybavuješ. Pokud skutečně ne, pak jde o závažnou věc a měl bys urychleně konzultovat své lékaře,“ uzavřel Rath s tím, že však doufá, že údajná ztráta paměti je jen fámou. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…