Ministerstva dopravy a průmyslu mají státní tajemníky

30.04.2015 10:15

Státním tajemníkem ministerstva průmyslu a obchodu se stal ředitel odboru meziresortních záležitostí a dlouholetý zaměstnanec ministerstva Robert Szurman . Na ministerstvu dopravy se stal státním tajemníkem první náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček. Oba dnes složili slib. Jmenování se dnes dočkají také ministerstva zahraničních věcí a práce a sociálních věcí.

Ministerstva dopravy a průmyslu mají státní tajemníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do vládní lavice

O obsazení pozice, která představuje nejvyšší úřednický post na každém ministerstvu, rozhodl náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký na základě výběrových řízení a písemné dohody s ministry. 
   
Szurman složil služební slib v přítomnosti ministra Jana Mládka a Postráneckého. "Myslím, že je to člověk, který i před tímto formálním podpisem splňoval představy o státním úředníkovi," uvedl ministr k osobě nového státního tajemníka. 
   
Szurman na ministerstvu zastával posty náměstka ministra nebo zmocněnce pro projekt Hyundai. V minulosti působil rovněž jako šéf ústředního finančního a daňového ředitelství. Podle Postráneckého Szurmana nyní čeká mimo jiné vyřešit postavení CzechInvestu s ohledem na nový operační program a převedení většiny zaměstnanců ministerstva pod služební zákon. 
   
Na ministerstvo dopravy Čočka přivedl začátkem letošního roku ministr Dan Ťok. Před tím působil jako ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury, který financuje výstavbu a údržbu silnic, železnic a vodních cest. 
   
"Rád bych pokračoval v odborné a lidské stabilizaci, resort to potřebuje. Chtěl bych, aby se organizace spadající pod ministerstvo staly kvalitními a vyhledávanými zaměstnavateli," uvedl po složení slibu Čoček. S personálními problémy a odlivem zkušených zaměstnanců se v minulosti potýkalo především Ředitelství silnic a dálnic, které má na starosti výstavbu a opravy silniční sítě. 
   
Státní tajemníky zavedl nový služební zákon. Mají řídit mimo jiné organizační věci služby a odměňování úředníků na jednotlivých ministerstvech a na úřadu vlády. Státní tajemníky již mají ministerstva pro místní rozvoj, vnitra, obrany, kultury a životního prostředí. Ve třech případech se výběrové řízení opakuje. Všechna ministerstva by měla tuto pozici obsadit do konce května. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…