Ministerstvo financí podalo trestní oznámení v kauze Mostecké uhelné

05.06.2012 10:38

V případě Mostecké uhelné společnosti Česká republika vystupuje před švýcarskými orgány jako poškozená strana. To ale podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) nebrání tomu, aby bylo na Mosteckou uhelnou podáno další trestní oznámení v ČR. Toto trestní oznámení podalo ministerstvo financí, neboť věří, že má k dispozici nové důležité informace.

Ministerstvo financí podalo trestní oznámení v kauze Mostecké uhelné
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

Stále pokračuje řízení v kauze Mostecké uhelné ve Švýcarsku. To však podle Kalouskova ministerstva nebrání podání dalšího trestního oznámení. Nově zpracované materiály navíc prý bude možné využít v obou kauzách.

„Ministerstvo financí tímto sděluje, že na základě a po zpracování dostupných podkladů učinila Česká republika, jako poškozená, další kroky v uvedené záležitosti a podala u příslušných orgánů činných v trestním řízení v České republice trestní oznámení, ve kterém zároveň uplatnila svůj civilní nárok na náhradu způsobené škody. Předložený materiál shrnuje dosud známé, ale i nové poznatky, a zpracovává je komplexně a v jedné analýze,“ stojí v tiskové zprávě ministerstva.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…