Ministr Chovanec nařídil prošetřit možný střet zájmů ve vedení zlínské policie

03.07.2014 12:46

Možný střet zájmů ve vedení zlínské policie nařídil prošetřit ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Jde o to, že hokejový klub v Brumově-Bylnici, kterému šéfuje náměstek zlínského policejního ředitelství Jaroslav Vaněk, dostal darem od podnikatele Petra Tankó budovu bývalého obchodního centra v hodnotě několika milionů korun.

Ministr Chovanec nařídil prošetřit možný střet zájmů ve vedení zlínské policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec

To se stalo ovšem nedlouho poté, co zlínské policejní ředitelství od stejného podnikatele koupilo za 86 milionů korun dvě patra budovy v centru Zlína. Informoval o tom server Českého rozhlasu. Vaněk je jak u policie, tak v čele hokejového klubu, dlouhodobě. V policii zastává vysoké řídící funkce již 18 let, prezidentem hokejového klubu už je dokonce 30 let.

Krajský policejní ředitel Bedřich Koutný na tom, že si policie vybrala pro své sídlo zrovna budovu, kterou prodával pozdější sponzor klubu jeho náměstka, nevidí nic divného.

Ministr vnitra Chovanec má ale jiný názor: „Střet zájmů v tom na první pohled vidím. Je třeba to prošetřit a primárně prošetřit, jestli se ta budova kupovala za cenu v čase a místě obvyklou. Pokud by to tak nebylo, tak to vnímám jako velký problém," říká Chovanec, který už podle serveru inicioval kontrolu ve zlínském policejním ředitelství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…