Ministr Kocourek končí. Nečas přijal jeho demisi

09.11.2011 18:57

Ministr průmyslu a obchodu Martin Koucourek končí na svém postu od 14. listopadu. Premiér Petr Nečas přijal jeho demisi. Po jednání vlády, kde Kocourek informoval o důvodech svých kroků, nabídl svou rezignaci. Podle Nečase v této kauze nejde o korupci, nicméně kroky Kocourka z roku 2008 považuje za nešťastné.

Ministr Kocourek končí. Nečas přijal jeho demisi
Foto: Repro ČT
Popisek: Exministr Martin Kocourek na tiskové konferenci

Podle vládního mluvčího Jana Osúcha odejde ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek ze své pozice ke 14. listopadu. Koncem tohoto týdne má ještě důležité jednání s ruským vicepremiérem Alexandrem Žukovem.

Stejně tak je do konce týdne mimo republiku i prezident Václav Klaus. Jemu musí premiér Petr Nečas přinést Kocourkovu demisi.

Premiér tak obměňuje už třetího ministra z ODS ve své vládě. Jako první odešel Pavel Drobil z ministerstva životního prostředí kvůli korupční kauze, poté i ministr zemědělství Ivan Fuksa.

Související: Kocourek to složil! Prý miliony ukryl před rozvodem

Kocourek dnes vysvětloval, jak se objevily v roce 2008 dluhopisy na účtě jeho matky a jak to, že v následném prodeji vynesly 16 milionů korun. Podle jeho slov šlo o jeho vlastní peníze, které chtěl „odklonit" během rozvodu se svou exmanželkou.

"Na základě podrobné informace se předseda vlády nedomnívá, že se jedná o důvodné podezření z korupce, nicméně kroky učiněné panem ministrem v roce 2008 považuje za nešťastné," sdělil po schůzce ministra s premiérem Osúch.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…