Ministr Petříček už nebude kandidovat do vedení ČSSD

06.10.2020 6:20

Ministr zahraničí a místopředseda sociální demokracie Tomáš Petříček už nebude kandidovat do vedení strany. Chce se soustředit na Prahu a usilovat o předsednictví v pražské organizaci ČSSD. Uvedla to Česká televize.

Ministr Petříček už nebude kandidovat do vedení ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

„Jsem rozhodnut pomáhat prosazovat politiku sociální demokracie i do budoucna, ale už nebudu kandidovat do vedení sociální demokracie. Chci se totiž soustředit na Prahu. Budu se ucházet o předsedu pražské sociální demokracie,“ napsal Petříček ČT.

Petříček je místopředsedou ČSSD od loňského března. Volební sjezd strany se má konat příští rok v lednu. Pražští sociální demokraté, v jejichž čele stojí od ledna 2018 Petr Pavlík, mají nového předsedu organizace volit v prosinci.

ČSSD ve víkendových krajských volbách poprvé od roku 2004 nezvítězila ani v jednom kraji. Strana ztratila většinu zastupitelských mandátů. Proti volbám před čtyřmi lety přišla o 88 zastupitelů a bude jich mít 37. Předseda ČSSD Jan Hamáček v sobotu uvedl, že ho výsledky nepřekvapily a de facto kopírují průzkumy veřejného mínění. Vedení strany se vzdát nehodlá. „Nevidím důvod teď stranu nějak destabilizovat,“ uvedl. Odkázal na lednový sjezd, který rozhodne, v jakém složení ČSSD půjde k volbám do Sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…