Miroslava Němcová dostala dopis o Vystrčilovi. Od člověka, který ho dobře zná

30.09.2022 22:22 | Ze sítí

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) sdílela na svém facebookovém profilu dopis, jenž jí zaslal Ing. Bohumil Nosek. Je na podporu předsedy Senátu Miloše Vystrčila, který se ve svém jihlavském senátním obvodu utkává ve velmi sledovaném duelu s Janou Nagyovou (ANO).

Miroslava Němcová dostala dopis o Vystrčilovi. Od člověka, který ho dobře zná
Foto: Repro Twitter
Popisek: Senátorka Miroslava Němcová ve volebním štábu

„Tak za tento dopis o Miloši Vystrčilovi moc děkuji!“ napsala k listu, jenž jí jako senátor poslal Ing. Bohumil Nosek. Celý dopis také zveřejnila.

„Jsem občan Telče, dnes už důchodce. Velmi dobře znám pana Vystrčila i rodinu, z níž pochází. Jeho tatínek byl výborným odborníkem ve strojírenství, pracoval jako technik ve strojírenském závodě, který původně založil jeho dědeček, maminka byla zdravotní sestra. Protože jsem byl učitelem na telčském gymnáziu, pan Vystrčil absolvoval u mne kurz fyziky, z níž úspěšně maturoval, a pokračoval ve studiu matematiky a fyziky na přírodovědecké fakultě v Brně, kde získal i titul doktora přírodních věd,“ píše Nosek ve svém listu.

„Po studiu se vrátil do rodného města a stal se učitelem. Zpočátku učil na základní škole a pak přešel na gymnázium, kde jsem byl stanoven jeho zavádějícím učitelem. Velmi dobře jsme spolupracovali a vzájemně diskutovali o metodách výuky i o fyzikálních a morálních problémech, které přesahovaly potřeby středoškolského učitele. Musím dodat, že Miloš vždycky přemýšlel i o etice učitele a byl nejen na sebe, ale i na ostatní přísný,“ píše dál Nosek.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí
„Po roce 1989 se zapojil do politiky, byl zvolen do městského zastupitelstva a stal se starostou, později členem okresního zastupitelstva a hejtmanem Kraje Vysočina, senátorem a nakonec jeho předsedou. Po celou dobu bydlel v Telči, měl tady svoji rodinu (kromě jedné dcery, která žije v Praze) a stále s námi žil tím, co se dělo v Telči a na Vysočině. Nikdy jsme si nevšimli, že by se nám odcizoval nebo že by se choval povýšeně. S klidným svědomím můžu potvrdit, že je čestný a poctivý, nikdy se neuchýlil k žádnému podvodu. Tento názor se mnou sdílejí i bývalí kolegové a čestní spoluobčané. Mnoho lidí si říká, že všichni politici jsou náchylní ke korupci, mají snahu svého postavení využít ve svůj prospěch. A protože na Miloše Vystrčila ani opozice skutečně nic nenašla (a myslím si, že si s tím dala velikou práci), proto musí používat takové pomluvy, které slyšíme od pana Babiše. Právě to posiluje názor lidí, kteří považují politiky za prospěcháře, kteří se neštítí ani podlého lhaní,“ poznamenal Nosek.

„Vážená paní senátorko, protože už jsem nemohl snést, co se děje v těchto volbách, řekl jsem si, že ani já bych k tomu neměl mlčet. Proto vám posílám tento e-mail. Já sám nevím, jak se vyjádřit veřejně, a nechám na Vás, zda chcete moje zkušenosti někde použít. Kdybychom dopustili, aby se u nás děly takové křivdy, tak by to asi otřáslo naší vírou, že pravda vítězí,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…