Místo jídla olovo. Tenhle prezident se s tím nemaže

02.04.2020 13:30

Lidí na Filipínách demonstrují proti svému prezidentovi Rodrigovi Dutertemu. Prezident demonstrantům sdělil, že ve dnech, kdy je hlavní město Manila v karanténě kvůli koronaviru mohou vojáci dostat právo střílet do protestujících. Hrůzné varování vyslovil poté, co bylo během protestů zatčeno na 21 lidí. Informoval o tom server britského deníku Daily Mail.

Místo jídla olovo. Tenhle prezident se s tím nemaže
Foto: asiaone.com
Popisek: Rodrigo Duterte

Lidé se bouří proti filipínskému prezidentovi Dutertemu. Žádají, aby do oblastí, kde se objevili lidé nakažení koronavirem, nechal dovézt jídlo. Zoufalí lidé vyrazili do ulic, ale prezident Duterte jim místo potravin poslal vojáky a pohrozil, že pokud budou protesty pokračovat, armáda bude moci na protestující střílet.

Anketa

Podporujete Jana Hamáčka? (Hlasování od 2.4.2020)

37%
63%
hlasovalo: 17969 lidí

Za jediný den vojáci a policisté zatkli 21 lidí. Na videích kolujících na internetu je vidět, jak vojáci odvádějí lidi v poutech k autům, případně jak se snaží dohonit ty, kteří se chtějí vyhnout zadržení útěkem.

Na adresu protestujících také poznamenal, že jde o představitele levice, kteří se snaží destabilizovat jeho vládu. Těmto „levičákům“ vzkázal, že jídlo předá raději dobrým lidem a ne levici, která vyvolává nepokoje.

Víte, jsme na vás připraveni. (...) Nebudu váhat a povolím vojákům, aby vás zastřelili. Nebudu váhat a nařídím policii, aby vás pozatýkala,“ vzkázal prezident demonstrantům.

Vzhledem k tomu, jak tvrdý postup nařídil vůči dealerům drog či údajným dealerům drog, nelze vyloučit, že by se stejně mohl zachovat i vůči lidem, kteří prosí o jídlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…