Místopředseda Trikolóry: Pátrat po pozitivitě na cokoliv není a nesmí být právem ani povinností nejen holičů

27.04.2021 19:53

Od pondělí se po dlouhých měsících otevírají kadeřnictví a holičství. Podle vládního nařízení však těchto služeb budou moci využít pouze ti zákazníci, kteří se prokážou očkováním nebo negativním testem na covid-19. Proti této povinnosti se však hlasitě postavilo hnutí Trikolóra. Podle jejího místopředsedy Jana Tesaře jde o neoprávněný zásah do svobod lidí i svobody podnikání, a proto je třeba tento experiment zcela odmítnout.

Místopředseda Trikolóry: Pátrat po pozitivitě na cokoliv není a nesmí být právem ani povinností nejen holičů
Foto: Archiv JT
Popisek: Místopředseda Trikolóry Jan Tesař

„Člověk je buď zdravý, anebo nemocný, tak to vždy bylo, je a bude. Pokud jsem zdráv, není důvod se testovat, a pokud jsem nemocný, mám ležet v posteli a nechodit po holičích. Stejně tak má holič nebo jiná služba právo odmítnout člověka s mastnou hlavou, zavšiveného (pamatuji si ty cedulky v holičství) nebo člověka s nudlí u nosu. Jakákoli služba je obchodní dohoda, kdy za dohodnuté peníze získává zákazník domluvenou službu. Naopak pátrat po pozitivitě na cokoliv, jedno jestli na HIV nebo covid, není a nesmí být právem ani povinností holiče,“ uvedl Jan Tesař, podnikatel a místopředseda hnutí Trikolóra.



Podle jeho slov jde v případě tohoto požadavku o nehoráznost vlády. „Vláda teď nutí živnostníky a podnikatele, které nechala zcela vyhladovět a dohnala je až do existenčních problémů, aby v zoufalství vyžadovali něco, co jim nepřísluší, jen aby mohli otevřít. Je to odporné vydírání, jinak to nazvat nelze,“ dodal Tesař.

Anketa

Chcete předčasné volby do sněmovny?

6%
94%
hlasovalo: 14860 lidí
Místopředseda Trikolóry zároveň poukázal na to, že o pravidlech rozhoduje zákazník a jeho peníze. „On rozhodne, komu dá vydělat a komu ne a za jakých podmínek. Já rád podpořím ty podnikatele, kteří se budou chovat standardně, ale nepodpořím ty, kteří se stanou prodlouženou rukou těchto totalitních móresů. Buď tento nátlak odmítneme, anebo to budeme akceptovat a za vlastní peníze si koupíme nejen nový sestřih, ale taky novou orwellovskou nesvobodu,“ domnívá se Jan Tesař s tím, že se teď nemůžeme vymlouvat jeden na druhého a schovávat za celou společnost.

„Každý musí začít sám u sebe, každý z nás rozhoduje o tom, jak tady budeme žít v budoucnu, a každý z nás se pak bude muset zodpovídat svým dětem a vnukům, že to dopustil. Když teď tyto šílenosti odmítneme, ještě to můžeme zvrátit. Pokud ale zase sklopíme hlavu, už to nikdy nebude jako dřív,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…