Mizero, sekl po Navalném premiér Medveděv. A nastal potlesk

20.04.2017 11:23

V ruské Státní dumě včera vystoupil premiér Dmitrij Medveděv, který tam přednesl pravidelnou výroční zprávu o činnosti vlády. Normálně jde o rutinní úkon, ale tentokrát bylo Medveděvovo vystoupení očekáváno s velkým zájmem. Všichni byli totiž zvědavi, zda premiér zareaguje na obvinění z korupce, s nímž na internetu před šesti týdny přišel opoziční politik Alexej Navalnyj. Píše o tom server Rozhlas.cz.

Mizero, sekl po Navalném premiér Medveděv. A nastal potlesk
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Dmitrij Medvěděv a Václav Klaus

Podle serveru proběhl základní projev v klasickém modu – zřejmě s požehnáním nejvyššího: V pondělí večer totiž Medveděv navštívil Vladimira Putina v jeho rezidenci Novo-Ogarjovo, kde oba muži nepochybně domlouvali taktiku a strategii středečního premiérova vystoupení na parlamentní půdě.

Celý text je ZDE

Podle serveru je zcela evidentní, že v turbulentní atmosféře, kterou Alexej Navalnyj – svým padesátiminutovým dokumentem, zveřejněným před šesti týdny, a hlavně protestními akcemi proti korupci v Rusku z konce března – nepochybně nastolil, nejvyšší ruská státní moc dosti podstatně znervózněla.

Tomu podle serveru plně odpovídal obsah premiérovy zprávy o činnosti vlády, která se nesla v nápadně optimistickém duchu: Ekonomika se probouzí, meziroční růst je 1,3 procenta, v zemědělství pak 5 procent. To vše se přitom odehrávalo v podmínkách maximálních úspor, vlivu výrazně snížených cen energetických surovin a dalších negativních faktorů.

Po dlouhých dohadech, zda se ve Státní dumě ptát či neptat na Medveděvovu majetkovou kauzu, představitel KS RF premiérovi položil otázku, co premiérovi brání hájit se před „Navalného výpady“. Medveděv odpověděl: „Už jsem se na toto téma vyjádřil. Rozhodně ale nehodlám komentovat naprosto lživé smyšlenky politických mizerů.“ Po tomto výroku ve sněmovně následoval potlesk, napsal server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…