Mlátička neodpouští. Takto píše Šafrovo fórum o Zdeňku Ondráčkovi, který nehlasoval pro vládu

13.07.2018 18:00

Komentátor Vilém Besser se ve svém sloupku na serveru Forum24.cz zamyslel nad tím, proč komunistický poslanec Zdeněk Ondráček nehlasoval pro důvěru vládě Andreje Babiše.

Mlátička neodpouští. Takto píše Šafrovo fórum o Zdeňku Ondráčkovi, který nehlasoval pro vládu
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Zdeněk Ondráček

„Zdeněk Ondráček se moc těšil, jak povede komisi pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Díky hlasovací koalici ANO, SPD a KSČM dokonce prošel sněmovní volbou a chystal se kontrolovat policii, ke které má od doby, kdy jako člen Pohotovostního pluku mlátil demonstranty v roce 1989, vřelý vztah,“ začal úvodem Besser. Následně však podle jeho slov zasáhl Andrej Babiš (ANO) a Ondráček se předsedou komise nestal. Poslanec, jenž je přezdíván „mlátička“, mu to podle Bessera tak chtěl ve středu vrátit, a proto se nezúčastnil hlasování o důvěře vládě. 

Původní text ZDE

„Bylo to překvapení i pro komunisty, jejichž je dlouholetým spolustraníkem. Vendeta ovšem zvítězila nad stranickou povinností a Ondráček si postavil hlavu. Kdo viděl jeho vystoupení ve Sněmovně, kde oznamoval své ‚svobodné‘ rozhodnutí o tom, že nebude v komisi působit, musel mít jasno, že jednou Babišovi jeho lobbing u KSČM vrátí,“ poznamenal Besser.

A vzpomněl i na to, že právě Andrej Babiš (ANO) zaklekl po demonstraci proti Ondráčkovi na komunisty a sdělil jim, že Ondráček šéfa komise dělat nechce. Ti pak Ondráčka vyzvali, aby ustoupil. 

„Pomsta je ovšem pokrm, který se podává za studena. Proto se zničehonic Ondráček 11. července neúčastnil hlasování, které bolševiky opět vrátilo do mocenské hry,“ uzavřel Besser. Dnes pak vedení KSČM přijalo Ondráčkovo vysvětlení, že vládu nepodpořil kvůli tomu, že se neztotožnil s jejím programovým prohlášením v oblasti bezpečnosti.

 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …