Mluvčí ministryně Hanákové bourala vládním autem, když vezla tajné papíry

13.09.2012 6:48

Ředitelka kabinetu ministryně kultury Markéta Ševčíková havarovala ve středu odpoledne v centru Prahy. Vládní limuzína, ve které vezla tajné dokumenty, se srazila s jiným autem. Naštěstí nedošlo k žádným zraněním.

Mluvčí ministryně Hanákové bourala vládním autem, když vezla tajné papíry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Nehoda se stala v ulici U Lužického semináře. "Havaroval superb patřící ministerstvu a mercedes. Bylo to ale jen takové ťuknutí, srážka se obešla bez zranění. Nevím, jestli limuzína jela pod majáčky," řekl iDnes.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Pode svědků nehody vjela vládní limuzína do křižovatky na červenou a jen těsně předtím zapnula maják. Vůz trefil odbočující auto, to se po nárazu roztočilo. Ševčíková prý poté šla na tramvaj.

Vezla důvěrné dokumenty

"Bylo to vládní auto paní ministryně, ve kterém jela kromě řidiče ředitelka kabinetu ministryně paní Ševčíková," uvedl mluvčí ministerstva Jan Vondryska. Ševčíková podle něj vezla dokumenty v režimu tajné a důvěrné na závěr jednání vlády. A dodal, že nehodu nezavinil řidič ministerstva.

"Pokud se přepravují takto závažné dokumenty pro jednání vlády, tak je to normální postup. Nic nezákonného se nestalo," dodal Vondryska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…