Mou prací je umlčovat bělochy. Teď musíte poslouchat ten zoufalý křik menšin. Nová krev amerických Demokratů se rozjela tak, že i spolustraníci jen koukali

25.01.2017 22:20

Američtí demokraté se chtějí co nejdříve vzpamatovat z porážky své prezidentské kandidátky Hillary Clintonové a znovu začít vítězit. Rokování demokratů ve Washingtonu však ukázalo, že pánové a dámy možná zvolí poněkud klikatou cestu k vítězství. Členka strany Sally Boynton Brownová své kolegy v hlavním městě USA pravděpodobně velmi zaskočila, když bez obalu prohlašovala, že hodlá umlčovat bělochy žijící v USA, aby více vynikl hlas menšin.

Mou prací je umlčovat bělochy. Teď musíte poslouchat ten zoufalý křik menšin. Nová krev amerických Demokratů se rozjela tak, že i spolustraníci jen koukali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Sally Boynton Brownová se ve Washingtonu ucházela o pozici členky Demokratického národního výboru, který má posléze za úkol podporovat jednotlivé demokraty ve volebních kláních. Dáma dala jasně najevo, že stojí o hlasy menšin. Ač sama běloška, má pocit, že vedení Demokratické strany dosud selhávalo, když dávalo přespříliš prostoru bílým občanům a hlasy menšin bohužel tolik slyšet nebylo. Političku toto selhání velmi mrzí a rozhodla se s tím něco udělat.  

„Mojí prací je naslouchat a být hlasem. A mojí prací je umlčet bělochy,“ hřímala politička. Chce umlčovat bělochy, kteří příslušníky menšin nenechají promluvit. Podle Brownové nastal čas, kdy je třeba konečně naslouchat zoufalému křiku menšin a neposlouchat jen bílé spoluobčany, kteří předstírají, že netrpí žádnými předsudky a jsou přesvědčenými demokraty. Mají plná ústa frází, ale jejich činy tomu podle političky neodpovídají.

„Tohle není nějaké rétorické cvičení, tohle je otázka života a smrti,“ hřímala dál politička ve Washingtonu. Teď se podle ní láme chleba. Nyní se ukáže, jaká Amerika opravdu je. Ve snaze nechat vyniknout hlas menšin by prý měli táhnout všichni Američané za jeden provaz, protože všichni opravdoví demokraté stojí na stejné straně.

45. prezident Donald Trump ve svém prvním prezidentském projevu řekl, že vrací moc z Washingtonu zpátky lidu. A ve stejném duchu se na sjezdu demokratů vyjádřila i Brownová. Nastal podle ní čas vrátit se k lidem, naslouchat jim a pracovat s tím, co říkají. „Já nejsem politik. Já jsem lidská bytost, která se snaží odvést dobrou práci, ale bez vaší pomoci se mi to nepodaří,“ hřímala politička a mocně gestikulovala rukama, když žádala své kolegy v sále o podporu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…