Mrtvý soudce pracoval na 14 kauzách, budou odročeny

10.07.2012 13:23

Soudce ostravského krajského soudu Miloslav Studnička, který v pondělí za nejasných okolností zemřel ve svém domě ve Frenštátě pod Radhoštěm, měl rozpracovaných 14 kauz. Některé se asi budou muset opakovat. Podle sousedů byl soudce samotář a žil s větším počtem psů, na něž si lidé z okolí stěžovali. Kolegové v budově soudu uctili památku soudce vyvěšením černých praporů a zapálením svíčky.

Mrtvý soudce pracoval na 14 kauzách, budou odročeny
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Stále není jasné, zda čtyřiašedesátiletý muž zemřel násilnou smrtí. Policie dál pracuje i s verzí sebevraždy. Světlo do nejasností by mohly vnést výsledky soudní pitvy; k dispozici budou pravděpodobně už dnes odpoledne. "Na výsledky čekáme. Záleží ale na tom, nakolik budou průkazné," řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Kriminalisté podle ní další informace zveřejní zřejmě po 14. hodině.

Policisté se chystají i na návštěvu vedení ostravského krajského soudu. Podle dostupných informací chtějí nadřízené soudce informovat o postupu vyšetřování. Studničkovi kolegové se k okolnostem jeho smrti nechtějí vyjadřovat. "Byl svůj, ale milý," řekla jedna ze zapisovatelek.

Kolegovu památku lidé pracující v budově krajského soudu uctili vyvěšením dvou černých praporů u každého z vchodů. U hlavního vchodu je pod pamětní tabulí čerstvá kytice s černou stuhou. Také u dveří Studničkovy kanceláře je kytice bílých květů a zapálená svíčka.

Mluvčí soudu Lucie Böhmová řekla, že Studnička, který se věnoval trestnímu právu, v současnosti měl na starost 14 případů. Některé ještě čekaly na zahájení, další byly v běhu či se blížily k vynesení rozsudku. Spisy budou rozděleny mezi další soudce. Zda se bude dokazování opakovat, ale jasné ještě není.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…