Murín končí v čele GIBS

17.04.2018 9:53

Podle serveru Atuálně.cz šéf Generální inspekce bezpečnostních sborů skončí za pár dní ve funkci.

Murín končí v čele GIBS
Foto: GIBS
Popisek: GIBS logo

Šéf Generální inspekce bezpečnostních sborů Michal Murín před časem oznámil, že na něj premiér v demisi Andrej Babiš tlačil, aby skončil ve funkci. Měl prý raději skončit sám a v tichosti, než aby se z toho rozvinul nějaký skandál.

Političtí oponenti trestně stíhaného premiéra v demisi Andreje Babiše to tehdy komentovali tak, že se premiér může po změnách v GIBS pokusit ovlivnit právě kauzu, kvůli které čelí trestnímu stíhání – kauzu firmy Čapí hnízdo. Babiš to tehdy odmítal a tvrdil, že jako premiér nemá v Murína důvěru. Dovolával se přitom státních zástupců, kteří v minulosti fungování GIBS kritizovali.

Murína v poslední době postihly také zdravotní problémy. Skončil v nemocnici. A na konci dubna prý skončí i v čele GIBS. „Mohu to potvrdit, ale dál se k tomu nebudu zatím vyjadřovat,“ řekl Aktuálně.cz Murín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…