Muž bez vlastností, chladnokrevný byrokrat. Trochu jiný pohled na premiéra Sobotku

20.12.2015 7:02

Muž bez vlastností a chladnokrevný byrokrat. Tak charakterizuje předsedu české vlády Bohuslava Sobotku článek v Týdeníku Echo, ukázku z příslušného článku přináší server Echo24.

Muž bez vlastností, chladnokrevný byrokrat. Trochu jiný pohled na premiéra Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Poukazuje na to, že tak úspěšného premiéra Česká republika dlouho neměla. Vládne už druhým rokem bez větších problémů, jeho popularita se drží nad padesáti procenty, udržuje klid a prosperitu i v pohnuté době uprchlíků a teroristických útoků. „Muž bez vlastností Bohuslav Sobotka dokázal něco, co by mu mohli závidět všichni polistopadoví velikáni včetně Václava Klause a Miloše Zemana,“ tvrdí periodikum.

Upozorňuje, že veřejnost by nevěděla vůbec nic o Sobotkově otci, nebýt premiérova nedávného rozhovoru s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Český premiér mu totiž prozradil, že otec pracoval v Číně jako stavební technik, a vždy když přijel domů, vypravoval dětem o té velké zemi.

Celý text je v Týdeníku Echo, ukázka z něj ZDE

Historku prozradil český velvyslanec v Pekingu Libor Sečka Hospodářským novinám. „O tak srdečných rozhovorech s evropskými státníky svědectví neexistují,“ podotýká poněkud uštěpačně časopis. Za významnější ale považuje fakt, že tato historka dosvědčuje, že se o samotného Sobotku nikdo nezajímá, za pozornost nestojí seriózním médiím ani bulváru.

Vše nemůže být náhoda

Týdeník poukazuje také na to, že tento nezajímavý politik, jenž si dosud zachoval vizáž vzorného žáka gymnázia v Bučovicích, patří do skupiny lidí, kteří nejvíce ovlivnili poměry po listopadu ’89. „Která vláda je nejstabilnější od Zemanova kabinetu v dobách opoziční smlouvy? Samozřejmě Sobotkova. Kdy ekonomika rostla rychleji než za Sobotkovy vlády? Přece v dobách, kdy byl Sobotka ministrem financí. Který z politiků si během posledních deseti let udržel důvěru nejméně třetiny obyvatelstva a který premiér měl popularitu vždy nad 45 procenty?“ upozorňuje časopis na Sobotkovy úspěchy. Podle něj to vše nemůže být náhoda ani šikovný kariérismus.

„Sobotka je chladnokrevný byrokrat, který konečně dokázal zavést kázeň mezi ministry, a to ještě za situace, kdy se nejdůležitějším z nich stal impulzivní slovenský miliardář,“ tvrdí periodikum.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…