Muž v Severní Karolíně nakupoval bez roušky. Reakce ochranky trvala 75 vteřin. Jenže to byl černoch. A video zákroku už zaplavuje sítě

30.06.2020 13:00

Podle renomovaného webu Corona Scanner je ke konci června v USA na 2.681.811 nakažených a více než 128 tisíc obyvatel podlehlo koronavirové pandemii. Přísná opatření proto trvají i v těchto dnech, nošení roušek nevyjímaje. Kdo to nedodržuje, musí počítat s důsledky. To se ostatně stalo v Cooks Flea Marketu v Severní Karolíně.

Muž v Severní Karolíně nakupoval bez roušky. Reakce ochranky trvala 75 vteřin. Jenže to byl černoch. A video zákroku už zaplavuje sítě
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Údajné rasistické video ukazuje muže, který odmítl nosit roušku. Ochranka zakročila

Anketa

Chtěli byste, aby se EU změnila ve federaci států?

5%
95%
hlasovalo: 13276 lidí
Jenomže Amerika je poslední týdny velmi citlivá na údajný nepoměr mezi rasami, tedy níže popsané video bylo ihned označeno štítky #rasismus #policejní brutalita #na černých životech záleží #diskriminace a podobně. K čemu ale konkrétně došlo, že se záznam stal během úterka jedním z nejpopulárnějších na sociální síti Twitter?

Ochranka supermarketu vyzvala nakupujícího černocha, aby dal ruce za záda. Neměl totiž roušku, čímž porušil státní nařízení a měl být vyveden z obchodu.

To je slyšet v prvních vteřinách velmi zřetelně.

On odmítl, což vyvolalo vcelku pochopitelnou reakci. Člen ochranky mladíka chytil a snažil se jej přitlačit ke stěně. Na videu je vidět, jak se mladík vzpírá, zatímco několik nakupujících událost pozoruje. Obličejové roušky měli mimochodem všichni přítomní. Přetahovaná pokračuje další minutu, kdy se k prvnímu muži z ochranky přidává starší muž v červeném tričku a kšiltovce. Není zřejmé, jaké je jeho povolání, ale zřejmě je zaměstnancem marketu. Černocha nakonec oba zpacifikují, nasazují mu pouta. Je vidět, že mladík nemá odřeniny, neteče mu krev a po celou dobu incidentu ho někdo vědomě nahrává.

Podobných videí, která ovšem česká média přehlíží, lze v posledním týdnu najít desítky. Ty nejzajímavější budou ParlamentníListy.cz postupně přinášet.

Jak šel čas

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…