Muž zadržený v Německu prý prodal zbraně pařížským atentátníkům

27.11.2015 11:23

Německá policie zadržela pro podezření z nelegálního obchodu se zbraněmi 34letého muže. S odvoláním na státní zastupitelství o tom informovala agentura DPA. Podle deníku Bild zadržený dodal útočné pušky mimo jiné pachatelům nedávných pařížských atentátů. Úřady ale tuto informaci zatím nepotvrdily.

Muž zadržený v Německu prý prodal zbraně pařížským atentátníkům
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Policisté muže z Magstadtu na jihozápadě Německa zadrželi už v úterý, v současnosti se nachází ve vyšetřovací vazbě. Podle mluvčí stuttgartského státního zastupitelství muž nakupoval plynové pistole a přetvářel je na střelné zbraně, které následně prodával na internetu. Souvislost zadržení s pařížskými teroristickými útoky z 13. listopadu, které si vyžádaly 130 obětí a více než 350 zraněných, ale mluvčí nepotvrdila.

Německý bulvární deník Bild s odvoláním na vyšetřovatele dnes uvedl, že muž na počátku listopadu prodal pařížským atentátníkům čtyři útočné pušky, dva kalašnikovy vyrobené v Číně a dvě pušky typu Zastava M70 původem z bývalé Jugoslávie.

Podle Bildu napojení na pařížské atentátníky dokazuje mimo jiné komunikace nalezená při domovní prohlídce v mobilním telefonu zadrženého. Zbraně podle ní prodal „Arabovi v Paříži“.

Francouzští vyšetřovatelé se podle německého deníku domnívají, že šlo právě o teroristy seskupené kolem údajného strůjce pařížských atentátů Abdelhamida Abaaouda.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …