Mynářova zabijačka byla posouzena jako přestupek

24.04.2020 14:27

Už je jasné, čeho se dopustil hradní kancléř Mynář, když navzdory vládním nařízením uspořádal zabijačku, které se zúčastnil větší počet lidí než povolené dvě osoby. Podle policie tím spáchal přestupek.

Mynářova zabijačka byla posouzena jako přestupek
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

To prase mělo hlad, hájil prezident Miloš Zeman svého kancléře Vratislava Mynáře, když vysvětloval, proč muselo zhynout prase a odehrála se zabijačka v době, kdy nebyly povoleny akce přesahující více než dvě osoby, nepočítaje v to členy rodiny.

Zabijačku, která se před týdnem uskutečnila u hradního kancléře Vratislava Mynáře v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, vyhodnotili policisté jako přestupek. Spočívá podle nich v porušení zákazu shromažďování povoleného počtu osob. O přestupku policie informovala Krajskou hygienickou stanici ve Zlíně, která je kompetentní rozhodnout o případné sankci,“ napsala ČTK, která vycházela z prohlášení policejního mluvčího Petra Jaroše.

Krajská hygienická stanice teď posoudí okolnosti případu a po posouzení se vyjádří.

Informace o nepovolené zabijačce poskytl médiím někdejší Mynářův švagr Libor Zeman, který konstatoval, že z jeho pohledu nejde o žádný osobní střet, ale o spor o to, zda nařízení platí opravdu pro všechny, nebo zda z něj mají politici, případně vysocí státní úředníci, výjimku.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…