Mynářův první úkol: Hned po nástupu do funkce se pustil do rekonstrukce

26.07.2013 6:45

Hradní kancléř Vratislav Mynář měl hned po nástupu do funkce plné ruce práce. Místo svého nového zaměstnání ovšem dříve řešil bydlení a úpravu kancelářských prostor. Podle zjištění MF Dnes dohlížel na rekonstrukci státních bytů, které jsou určeny právě pro prezidentské kancléře.

Mynářův první úkol: Hned po nástupu do funkce se pustil do rekonstrukce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

A nešlo jen o malování nebo stěhování nábytku. Došlo i na rekonstrukci podlah či na novou kuchyň a koupelnu. Úpravy za celkem milion a půl korun musely být podle podmínek smlouvy hotové do konce dubna.

Hrad sice odmítl potvrdit, že se prostory upravovaly pro Mynáře, podle informací deníku se ale byl na průběh přestavby několikrát podívat a rozhodoval i o vybavení a vzhledu interiéru.

Zalíbil se mu Jaklův byt

Ačkoli je byt v přízemí, který je už delší dobu nepoužívaný, po rekonstrukci zcela připraven k nastěhování, nikdo v něm stále nebydlí. Přímo nad tímto prostorem se totiž uvolnila další bytová jednotka, ze které se odstěhoval šéf poradců exprezidenta Ladislav Jakl. A i tady začala rekonstrukce a opět na ni hradní kancléř chodí dohlížet.

MF Dnes spekuluje, že se Mynářovi víc zamlouvá byt s lepší dispozicí, a zařídil tudíž opravy i zde. Stěhovat by se mohl v půli srpna, kdy by už měly být práce hotové. Zda bude novým nájemníkem, nechtěl ale mluvčí David Šebek komentovat. Napsal jen, že správa Hradu upravuje byty kvůli "existenci poptávky po nájemním bydlení".

Deník upozorňuje, že rekonstrukce bytů není jediná Mynářova stopa na Pražském hradě. Pustil se prý také do úprav kanceláře a několika přilehlých místností, za něž Hrad zaplatil celkem 2,7 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…