Ekonom popírá, že by za komunismu byly potraviny lepší. „Především jsou kritické názory podmíněny notnou dávkou nostalgie. Ne snad paušálně po "zlatých časech za bolševika", ale vzpomínka dnešního padesátníka, jak si dal v osmnácti letech (někdo i dříve) v hospodě své první pivo a k tomu gothaj s cibulí, a jak to úžasně chutnalo - ta může být opravdu velmi emotivní. Ale sotva je racionální,“ konstatuje autor.
Import domácí trh neničí
Cena je pro lidi zásadnější, než si mnozí myslí. Také neplatí, že by potraviny pocházející z Česka byly jednoznačně nejkvalitnější. „Ani v současné době lékaři nevarují, že by náš středoevropský organismus ohrožovala konzumace citrusů, nebo třeba mořských ryb...“ píše Ekonom.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: joh