Na Babiše letí hned několik trestních oznámení. Za podněcování nenávisti a další

10.07.2017 15:42

Exministr financí Andrej Babiš (ANO) podle iniciativy Radostné Česko bez EET a dalších podnikatelů podněcuje nenávist. Podali proto na něj sérii trestních oznámení. Píše o tom server Echo24.cz.

Na Babiše letí hned několik trestních oznámení. Za podněcování nenávisti a další
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Iniciativě a podnikatelům vadí například Babišova slova o tom, že „všetci podnikatelé kradnů“. Vyvolávají podle nich ve společnosti atmosféru nepřátelství a vytváří vnitřního nepřítele jako v padesátých letech. 

„Babiš opakovaně tvrdil, že podnikatelé jako skupina kradou, a označoval je za zloděje. Tím vyvolával zášť ve společnosti, třeba u zaměstnanců,“ míní zakladatel inictiavy Bohuslav Buzek, jenž podal žalobu na Babiše již v květnu. Tehdy to bylo za mystifikaci veřejnosti o elektronické evidenci tržeb.

Nyní Buzek uvádí, že trestní oznámení podává několik osob a bude podáno v několika městech. Celkem v něm je vyjmenováno deset bodů, v nichž se měl bývalý šéf státní kasy provinit vůči živnostníkům a drobným podnikatelům.

Buzkova slova pak doplnil i předseda Asociace podnikatelů a manažerů Radomil Bábek. Dodal, že EET se podání týká jen okrajově. „Já podávám trestní oznámení za živnostníky a malé podnikatele. Výroky jako ‚všeci podnikatelé kradnů‘ a ‚hospodští kradou čtyřikrát‘ jsme doložili a chceme, aby to došlo až k soudnímu řízení,“ zmínil. Nevěří však ale, že to skutečně až k soudnímu řízení dojde. „Ale to neznamená, že to nemáme zkusit,“ uvedl. 

Závěrem pak Bábek dodal, že jejich cílem je poukázat na skutečnost, že v Česku je dlouhodobě politik, který zneužívá svého postavení a chová se jako komunisti na přelomu čtyřicátých a padesátých let. „Vyvolává nepřátelství, rozděluje společnost a vytváří vnitřního nepřítele, vůči malým podnikatelům,“ uzavřel Bábek.

  • Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…