Na Hrad Vystrčil nebo Němcová? I to má řešit kongres ODS

08.04.2022 12:00

Občanské demokraty čeká po dvou letech volební kongres. Po více než 9 letech je to pro ODS kongres, který pořádá jako nejsilnější vládní strana. Ale důvodů k oslavám moc nemá. Předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS si prý nachystal velmi ostrý projev.

Na Hrad Vystrčil nebo Němcová? I to má řešit kongres ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

ODS si v pátek a v sobotu projde volebním kongresem. Stávající premiér a předseda strany Petr Fiala podle všeho bez problémů obhájí svůj post. Nemá protikandidáta. Post 1. místopředsedy si pravděpodobně udrží stávající ministr financí Zbyněk Stanjura.

Jenže podle serveru Seznam Zprávy vlastně teď ODS nemá co slavit. Musí řešit řadu zásadních problémů. Mimo jiné i příliv válečných uprchlíků z Ukrajiny, s čímž ještě v loňských říjnových volbách nikdo nepočítal.

A předseda Senátu Miloš Vystrčil se chystá bít na poplach.

„Já si připravuju docela ostré vystoupení. Je jasné, že naše vláda bude muset přijímat spoustu nepopulárních a ne všemi přijímaných opatření. Jestli něco tradičně podceňujeme, tak je to komunikace. Musíme lidem lépe a trpělivě vysvětlovat, že jde o nezbytné kroky, abychom je přesvědčili,“ zdůraznil.  

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

„Všichni si uvědomujeme hrozbu, že nálada společnosti se kvůli válce a ekonomickým problémům může obrátit proti vládě. Musíme začít řešit, co s tím dělat,“ uvedla starostka Prahy 2 Alexandra Udženija. 

Členové ODS teď budou muset vyřešit, jak ukázat, že vláda vedená ODS dělá vše co může, aby pomohla Ukrajině v obraně proti Rusku, aby se dokázala postarat o asi 300 tisíc válečných ukrajinských běženců, najít mechanismy, jak ukrajinské děti dobře začlenit do českých škol a rodičům vytvořit podmínky pro to, aby si mohli najít práci.

Ale současně musí ukázat, že myslí na české občany, že rozhodně nezapomíná na to, že v zemi rostou ceny pohonných hmot, ceny potravin, ceny všeho a kabinet hledá cesty, jak občanům pomoci, a nakonec jim také pomůže, aby zvládli nelehkou situaci.

Do třetice by se na kongresu mohla řešit otázka, koho ODS podpoří v boji o Hrad. Ve hře je prý možná kandidatura Miloše Vystrčila nebo možná kandidatura senátorky Miroslavy Němcové.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…