Na Milošovu hradní party zavoláme policii. Na sítích se svolává akce

16.10.2020 6:51

Prezident Miloš Zeman tvrdošíjně trval na uskutečnění oslav 28. října na Pražském hradě i přes zákaz shromažďování více než šesti osob, což se setkalo s vlnou kritiky. Ceremoniál nakonec zřejmě získá výjimku, a lidé na internetu proto začali o předávání státních vyznamenání vtipkovat, na „covid párty“ chtějí volat policii. Po kancléři Vratislavu Mynáři žádají finty, jak by mohli pravidla také obejít.

Na Milošovu hradní party zavoláme policii. Na sítích se svolává akce
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Veřejnosti se nelíbí, že zatímco přísné restrikce omezující život musejí striktně dodržovat, pro Hrad taková pravidla platit zřejmě nebudou.

Na to konto vznikla na Facebooku recese v podobě události nazvané „Volání policie na Zemanovu Covid Party“, plánované na středu 28. října. K ní se do dnešního večera připojilo 18 600 lidí.

Autor výzvy pak doplnil, že každý může volat policii podle svého naturelu a preferencí. „Státní, městskou, vojenskou. Klidně i jednotku uniformovaných striptérů, dáváte-li jejich pendrekům přednost,“ uvedl.

Řada uživatelů pak v diskusi pod touto výzvou sdílela žádosti adresované kancléři Vratislavu Mináři s radou, jak by mohli pravidla podobně „obelstít“.

„Obracím se na vás s prosbou v těchto těžkých časech. Na 28. 10. 2020 mám v plánu na oslavu státního svátku uspořádat malý hokejový zápas. Potřebujeme dva brankáře a minimálně osm hráčů na každé straně. Vy jste na Hradě nyní nucení překonávat stejné překážky. Ale jste o několik kroků dál. Proto vás snažně prosím o radu, jak postupovat při vyjednávání výjimky z vládního nařízení,“ stojí v dopise.

„Spoléhám na to, že vy budete úspěšný, takže bych si s dovolením rád vypůjčil váš recept,“ píše Minářovi recesista ve svém psaní, které se na sociální síti nyní těší velké oblibě a hojnému sdílení.

Podle posledních dostupných zpráv jsou oslavy na Pražském hradě plánovány v minimálních počtech účastníků. Ocenění mají dorazit bez doprovodu, i zástupci vlády a státních institucí by se měli dostavit ve sníženém počtu. Prezident Miloš Zeman se nechal slyšet, že udělá vše pro to, aby se ceremoniál uskutečnil. Akce patrně získá výjimku stejně jako schůze Sněmovny či Senátu. Podle opozice by však Hrad takovou výjimku dostat neměl.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…