Na Slovensku řeší velký problém. Zrodil se možná už při dělení Československa

09.12.2017 12:50

Slovenská armáda má problém. Podle informací serveru Aktuality.sk se ze skladů vojáků ztratilo na 200 tisíc nábojů. Jak je to možné?

Na Slovensku řeší velký problém. Zrodil se možná už při dělení Československa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Ukázala to komplexní kontrola slovenských vojenských zásob. Ministr obrany Peter Gajdoš tvrdí, že tyto náboje se mohly ztratit už při dělení Československa, protože jeho předchůdci v minulosti nechali kontrolovat jen některé sklady. Ke komplexní kontrole se nikdo neměl.

Šéf resortu Gajdoš odmítá, že by se náboje ztratily během jeho úřadování. Nic takového vyšetřovatelé nepotvrdili. „Nelze vyloučit, že šlo o účetní chyby a selhání jednotlivců v dobách dělení federace,“ konstatoval Gajdoš nominovaný Slovenskou národní stranou (SNS).

Do budoucna se musí změnit systém hlídání armádních zásob, protože je nastaven totálně špatně. Sklady by měli hlídat profesionální vojáci. Dnes je tomu jinak. O práci hlídače skladů nikdo moc nestojí, protože není nijak dobře placená. Strážce si přijde na 500 eur měsíčně, což v přepočtu činí necelých 13 tisíc korun.

„Je třeba zavést vojenskou ostrahu a změnit systém evidence,“ zdůraznil Gajdoš. Kvůli ztraceným nábojům už byly vyslechnuty stovky osob a byla přijata příslušná bezpečnostní opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…