Na čem Jiří Drahoš v posledním týdnu padl a Miloš Zeman získal? Už je jasno

27.01.2018 16:41

Velké napětí ve vyrovnaném sčítání hlasů je za námi. Podle předběžných výsledků současná hlava státu obhájila svůj prezidentský post. Při sobotním odpoledni šéf Medianu na svém Twitteru sdílel střípky z volebního průzkumu z posledního předvolebního týdne. Zeman podle něj získal na svoji stranu mimo jiné odpůrce církevních restitucí.

Na čem Jiří Drahoš v posledním týdnu padl a Miloš Zeman získal? Už je jasno
Foto: hns
Popisek: Duel Drahoš versus Zeman, ilustrační koláž

V rámci panelového výzkumu pro Seznam Zprávy Jiří Drahoš v posledním týdnu před finálem mezi pondělím a pátkem ztratil především mezi lidmi, kteří preferují Andreje Babiše premiérem. „Zeman získával voliče na štěpících liniích nového populismu - nedůvěra médiím, kritika k menšinám, zjednodušení politiky / parlamentu“, uvádí Daniel Prokop na Twitteru. Zeman si naopak v posledním týdnu naklonil například lidi, kteří jsou proti církevním restitucím. „Drahoš sice uhájil migraci, ale prohrával na jiných trochu populistických tématech“, komentuje dále výsledky z panelového výzkumu Prokop. Zeman pak podle panelového výzkumu MEDIAN v posledním týdnu spíše prohrával. „Ale nabral hodně nevoličů a nerozhodnutých mezi pondělím a středou (mj. debata Primy). Pak už byly přelivy vyrovnané“, uvádí šéf Medianu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…