Na černoších záleží, napsal muslim stokrát za sebou do přijímacího testu. A na slavné americké univerzitě ho přijali. Vážně

05.04.2017 21:20

Středoškolský student Ziad Ahmed pravděpodobně ohromí akademický svět i své spolužáky. Dostal se totiž na prestižní Stanford University, a to velmi netradiční cestou. Stačilo mu stokrát zopakovat sousloví Black Lives Matter, což se dá přeložit jako na životech černochů záleží. Jde o heslo aktivistů užívané v souvislosti s kauzami policejní střelby na občany tmavé pleti.

Na černoších záleží, napsal muslim stokrát za sebou do přijímacího testu. A na slavné americké univerzitě ho přijali. Vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Muslimský mladík Ziad Ahmed se dostal na velmi prestižní americkou Stanford University. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního. Není to prý snadné, ale má stále studentů plno, takže její brány rozhodně nejsou nedobytné. Ziad Ahmed těmito branami ovšem prošel velmi netradičním způsobem. Když měl do přihlášky napsat, proč by měl být přijat. Stokrát opsal sousloví #BlackLivesMatter. Nic víc. A přece byl přijat. Informuje o tom britský The Independent.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Heslo Black Lives Matter používají aktivisté, které pobuřuje střelba policistů na Američany černé pleti. Spojenými státy v poslední době otřáslo několik případů, kdy v důsledku zásahů policie zemřel černoch, přičemž možná zemřít nemusel.

Mladíkovi stačilo k přijetí na slavnou univerzitu stokrát heslo zopakovat, když měl napsat, co je pro něj důležité. Student se tímto heslem přihlásil k aktivistům a brány univerzity se mu otevřely. Prý kvůli „zanícení“, které předvedl. Na Stanfordu bude pý mít možnost své zanícení dále rozvíjet a růst.

I jiní dokáží předvést "zanícení":

Není bez zajímavosti, že Ziad Ahmed byl přijat i na jiné vysoké školy v USA, např. na také velmi slavnou Yale University či Princeton University.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…