Na hotel v egyptské letovisku Hurgada zaútočili ozbrojenci

08.01.2016 20:35

Agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní zdroje uvedla, že neznámí ozbrojenci dnes přepadli v egyptském rudomořském letovisku Hurgada hotel, ve kterém se hojně ubytovávají zahraniční turisté. Pachatelé se na místo dostali přes moře a útočili u vstupního vestibulu budovy. Dva zahraniční turisté údajně utrpěli zranění.

Na hotel v egyptské letovisku Hurgada zaútočili ozbrojenci
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Podle různých zdrojů útok vedli dva až tři pachatelé proti hotelu Bella Vista, který mají v nabídce i české cestovní kanceláře. Policii se údajně podařilo jednoho z útočníků zastřelit a zneškodnit výbušniny v pásu používaném sebevražednými útočníky. Server iDNES.cz s odvoláním na ruský zpravodajský server RT Ruptly hovoří o tom, že útočníci při útoku nesli vlajky Islámského státu. Informace o jejich smrti se však zatím nepodařilo ověřit z dalších zdrojů.

Státní příslušnost zraněných turistů nebyla úřady potvrzena. Podle posledních informací by mělo jít o Němce a Dánku. Oba byli údajně pobodáni.

Místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež v České televizi upřesnil, že v hotelu jsou momentálně dva Češi, kterých se útok nijak nedotkl. Celkem je nyní v Hurgadě asi dvě stě občanů České republiky. „Je to městský hotel, české cestovky ho využívají málo,“ doplnil.

Blízkovýchodní zpravodaj Jakub Szántó popsal v pátečních Událostech, komentářích České televize útok podrobněji. „Média se shodují, že šlo o tři útočníky, ale jeden měl u sebe jen maketu zbraně. Útočníci pobodali dva nebo tři turisty. Jeden z útočníků byl zabit, druhý byl zraněn a údajně zadržen a třetí uniká policii,“ prozradil zpravodaj.

Komando se ale nedostalo do hotelu z moře, jak se dříve spekulovalo. „Přímo v hotelu se nyní nacházejí dva Češi, ala informace v tuto chvíli říkají, že jsou v pořádku,“ doplnil Szántó. Bližší informace teď k celému incidentu nejsou, platí pouze, že je na většině území Egypta klid. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…