Na jednu stranu odchází Jandák, na druhou Bernard. Zmizí ČSSD úplně? Komentátor Holec má jasno

12.06.2020 17:30

Bývalý plzeňský hejtman za ČSSD Josef Bernard se rozhodl sociální demokracii opustit. Zastupitelé ho poté odvolali z funkce hejtmana. Pár dní na to se ukázalo, že Bernard bude na hejtmana kandidovat znovu, ale tentokrát za hnutí Starostové a nezávislí. Vzhledem k tomu, že byl Bernard populárním hejtmanem, není to pro ČSSD dobrá zpráva. A podobných ran dostane ČSSD víc.

Na jednu stranu odchází Jandák, na druhou Bernard. Zmizí ČSSD úplně? Komentátor Holec má jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

ČSSD má problém. Myslí si to alespoň komentátor Petr Holec serveru Info.cz, který poukázal na to, že jen pár měsíců před krajskými volbami sociální demokraty opustil populární exhejtman Josef Bernard. A navíc nebyl sám. Na problémy má ČSSD zaděláno i v Jihočeském kraji, kde někdejší hejtman této strany Jiří Zimola založil hnutí Změna 2020 a bude ČSSD konkurovat.

A jako by to nestačilo, barev ČSSD se zbaví i senátor Miroslav Antl, což je pro Lidový dům před senátními volbami neveselá zpráva. Čtvrtou ranou pro ČSSD je fakt, že bývalý ministr kultury za tuto stranu Vítězslav Jandák, bude v barvách ANO na Pelhřimovsku kandidovat proti ČSSD, proti Milanu Štěchovi.

Podle Holce za pár měsíců může přijít něco nečekaného. ČSSD může z krajů zcela zmizet a notně oslabit může i v Senátu.

„Po sněmovních, evropských a místních volbách by to byl čtvrtý volební debakl strany v řadě. Navíc jen rok (nanejvýš, pokud nebudou předčasné) před klíčovými sněmovními volbami, v nichž ČSSD podle některých předvolebních průzkumů hrozí další průšvih. O čelní místa na volebních kandidátkách stran se vždy vedly méně kamarádské bitvy, ostatně jde o moc a peníze. V Lidovém domě teď ale začínají mít opačný problém,“ uzavřel Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …