Na předsedu zemanovců už kandidovat nebudu, říká Mynář

10.03.2013 22:50

Předseda SPOZ Vratislav Mynář už nebude v budoucnu kandidovat na post předsedy své strany, aby se mohl plně věnovat funkci kancléře prezidenta Miloše Zemana. Prozradil to v rozhovoru pro iDNES.cz.

Na předsedu zemanovců už kandidovat nebudu, říká Mynář
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

Zeman se prý Mynáře ptal jen okrajově, zda by o funkci stál. „To znamená, jestli bych si to uměl představit, nebo že přemýšlí, že bych byl vhodným kandidátem na ten post. Ale bylo to jen okrajově, protože jsme všichni žili přípravou inaugurace a věcmi s tím spojenými. A za druhé: logicky, dokud pan Zeman nebyl oficiálně jmenován prezidentem, tak to nechtěl veřejně diskutovat a odtajňovat. Takže opravdu jen okrajově, jestli bych si to uměl představit a co by to znamenalo,” zaznělo v rozhovoru.

Předseda zemanovců uznává, že přestože se na funkci těší, také se obává zodpovědnosti. Předsedou SPOZ zatím zůstane. „S velkou pravděpodobností, tak jak jsem se nad tím v krátké době zamýšlel, pravděpodobně nebudu kandidovat na post předsedy, protože nerad sedím jedním zadkem na dvou židlích. Pakliže mám vykonávat jakoukoli funkci stoprocentně, tak to nemůžou být obě dvě,” uvedl Mynář.

Toho, že by bylo těžké najít nástupce na předsednickou funkci, se nebojí. „Troufnu si říct, že kdybych měl vsadit na jednoho, tak by to byl můj kolega a v poslední době jeden z nejbližších lidí, s kterými to táhneme už dva roky, první místopředseda pan Zdeněk Štengl,” prozradil iDNES.cz Mynář.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…