Náckovská politika, čínomil, nakaženost Zemanem. A další neuvěřitelná slova, která dokázal vymyslet Martin Fendrych kvůli kvótám. Nahlédněte

14.06.2017 17:03

Česká republika přijala celkem 12 uprchlíků na základě kvót. A 13. už odmítá přijmout. Komentátor Martin Fendrych v komentáři pro server Aktuálně.cz konstatuje, že se čeští politici chovají kvůli uprchlíkům hystericky, a tím nás odsouvají na druhou, ne-li ještě bezvýznamnější kolej. Děláme prý zkrátka „tupou politiku nakaženou Zemanem“.

Náckovská politika, čínomil, nakaženost Zemanem. A další neuvěřitelná slova, která dokázal vymyslet Martin Fendrych kvůli kvótám. Nahlédněte
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) prohlásil, že do voleb nepřijmeme ani jednoho uprchlíka. Evropská komise kvůli tomu s Českem spustila řízení, na jehož konci nás mohou čekat také sankce. A čeští politici se znovu postavili takřka do jednoho šiku a na Evropskou komisi se zlobí. Za to, že nedodržujeme odhlasované směrnice, by nás prý EU trestat neměla. Jako kdyby v Česku platil nějaký zákon, občané by ho nedodržovali a najednou by se divili, kdyby přišel trest. Ale proč se Česká republika takhle chová?

„Reálný důvod je populismus; politici v čele s prezidentem Zemanem povzbuzují strach z utečenců, vykreslují je po náckovsku jako potenciální teroristy (ačkoliv před terorem a válkou utíkají; EK nás nenutí brát ekonomické migranty), a teď před nimi své voliče jakoby brání. Komedie,“ konstatuje nemilosrdně Fendrych.

Celý článek naleznete zde.

„Tupá politika. Čínomil Zaorálek znovu selhal na celé čáře. Podívejme se na Rakousko. Odmítá kvóty. V zemi o necelých devíti milionech občanů žije 1,6 procenta Turků, 4,2 procenta muslimů. V letech 2015 a 2016 Rakousko přijalo 80 tisíc lidí. Relokaci odmítlo, Evropská komise mu pohrozila sankcemi, politici si to spočítali a obratem se zavázali, že přijmou 50 (!) lidí, to stačilo, aby byli vyjmuti z řízení,“ doplnil komentátor.

Pravda, Česko pomáhá uprchlíkům jinak, posílá miliony na uprchlické tábory v zemích sousedících se Sýrií. Stejně tak poskytujeme lékařskou pomoc uprchlíkům ve zmíněných zemích. K tomu ještě čeští policisté pomáhají v Makedonii. Jenže podle Fendrycha tohle všechno nestačí. Podle názoru komentátora toho děláme zkrátka málo.

Tohle všechno nás prý posouvá od civilizované Evropy k Rusku. „Dopustit, aby se V4 vzdalovala evropským hodnotám a blížila těm ruským, je velká chyba tuzemské diplomacie. Teď nás s Polskem a Maďarskem hodili do jednoho pytle států odmítajících solidaritu. Brojíme proti EU, neumíme jednat podle norem, česká zahraniční politika je ‚nakažená Zemanem‘, chaotická, bez rozumu. Strhává nás na periferii Unie. Můžeme odmítat kvóty, ale musíme dodržovat dohody,“ varuje Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…