Námluvy Topky se Zelenými? Proběhla schůzka Kalouska s mladým Stropnickým

05.03.2017 7:16

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek vyrazil na pivo s předsedou Zelených Matějem Stropnickým. Debatovali prý o možné spolupráci mezi oběma stranami. Ukázalo se však, že spolu nemohou spolupracovat, protože se rozcházejí v pohledech na výši daní nebo sociálních dávek.

Námluvy Topky se Zelenými? Proběhla schůzka Kalouska s mladým Stropnickým
Foto: Hans Štembera
Popisek: TOP 09 představila svou Vizi 2030. V tomto roce by ráda například viděla již zavedené euro nebo stejnou životní úroveň jako v sousedním Německu

Zelení a TOP 09 dobře vědí, že se přetahují o část voličů – o liberálně smýšlející občany, kteří nehledí na EU jako na nepřítele. Předsedové obou stran si jsou také vědomi toho, že je spojuje odpor proti šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

Shodnou se také na tom, že je třeba chránit národní parky. Jenže tím výčet společných témat pomalu končí. Na daních či změnách v oblasti sociálních dávek už se shodnout nedokážou.

Původní zprávu naleznete zde.

„Běžně se scházím se všemi lidmi na politické scéně. Nikdy jsem nevedl s předsedou Strany zelených diskusi o společné kandidátce,“ řekl Kalousek serveru Aktuálně.cz. „Bavili jsme se o holkách, pivě a o národních parcích,“ dodal.

To, že společná jednání nikam nevedla, dokazuje i mlčenlivost Stropnického. „Formální jednání jsme nevedli, a tím pádem k tomu nemám komentář,“ uvedl předseda Zelených.

Není přitom bez zajímavosti, že konkrétně v Praze opoziční TOP 09 Zelené vytrvale kritizuje coby členy vládní koalice, ANO, ČSSD, Zelených, lidovců a STAN.  Terčem kritiky je často i samotný předseda Zelených Matěj Stropnický.

Jak Kalousek, tak Stropnický v posledních měsících hledali partnery. Před volbami se hodí spojit síly. Jenže Kalousek dostal košem od ODS a KDU-ČSL, když jim představil projekt sjednocené pravice postupující proti Babišovi. Zelení zase neuspěli při hledání styčných ploch s Piráty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…