Napadl ve vězení Ratha nůžkami, teď jde k soudu

30.08.2022 20:02

Krajský soud v Brně začal projednávat loňský incident, kdy v květnu při lékařské prohlídce jeden z trestanců, Vietnamec Hoang Anh Vu, napadl exhejtmana Davida Ratha. Ten ve věznici působil jako praktický lékař, zároveň si zde odpykával sedmiletý trest za korupci. Píše to server iDNES.cz.

Napadl ve vězení Ratha nůžkami, teď jde k soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Exhejtman Rath nyní u soudu vypověděl, že šlo o rutinní prohlídku, limitována však byla jazykovou bariérou mezi lékařem a pacientem. Podle svých slov se tak snažil zrekonstruovat, co mu muž o svém zdravotním stavu říká.

„Když jsem začal psát poznámky do systému, měl najednou v ruce nůžky. Reflexivně jsem vyskočil, vykryl nůžky oběma rukama a pak už útočníka srazil příslušník vězeňské služby,“ popsal Rath loňský útok.

„Pacient vstal a chytil nějaký ostrý předmět. Snažil jsem se mu dostat předmět z ruky a vzal ho takzvaně do kravaty, pak jsem jej složil na zem,“ řekl pak ve svědecké výpovědi dozorce. Obdobně pak hovořila i tehdejší Rathova zdravotní sestra Bohuslava Nečasová.

Vietnamec u soudu vinu nepřiznal, hovořil o své zmatenosti. V minulosti byl odsouzen za drogovou trestnou činnost. Hrozí mu až dvanáct let za mřížemi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…